E2h

Hur man använder avsvällande medel för att behandla allergier dammkvalster

Dammkvalster kan hittas även i de renaste hem: i själva verket är en typisk hem med mattor och med bra uppvärmning och isolering speciellt lockande för dessa små insekter. Dammkvalster allergier orsakar symptom som andningssvårigheter på grund av överbelastade näsgångar, och även om dessa kan vara mild, skulle det säkert störa dina dagliga uppgifter. Tack och lov för over-the-counter avsvällande medel som är speciellt framtagen för att bekämpa dessa allergiska reaktioner. Här är några tips och riktlinjer för att komma ihåg om du vill använda avsvällande medel för att behandla allergier dammkvalster:

  • . Rådgör med din läkare först, är det mycket viktigt att du rådgöra med din läkare när det gäller dina allergiska symtom, du kan faktiskt redan utvecklat ett fall av astma. För att hjälpa din läkare att göra en diagnos, bör du dokumentera dina symtom, de tider som du har dem, och de platser där du brukar ha dem. Din läkare bör också rekommendera den bästa typen av behandling för dig baserat på dina symtom och din livsstil.
  • Vet vad avsvällande medel gör. Avsvällande medel lindrar effektivt nästäppa till följd av förkylning eller allergi. Eftersom de minskar svullnad i näsgångarna, skulle du kunna andas fritt genom näsan.
  • Vet dina alternativ. Avsvällande medel kan vanligtvis tas i tablettform eller i nässpray form. Det finns också många märken tillgängliga, med over-the-counter sorter (t.ex. generiska namn difenhydramin, Bromfeniramin och Clemastine) och sorter receptbelagda (Loratadin, fexofenadin och Desloratadin).
Det finns också avsvällande medel som innehåller antihistaminer. Antihistaminer används för att behandla symptom som rinnande näsa och nysningar. Om du känner dessa symtom tillsammans med blockerade näsgångar, kanske du vill köpa avsvällande med antihistaminer. Återigen, rådfråga din läkare om detta alternativ.
  • Vet hur du ska ta avsvällande medel. Var mycket noga med att ta avsvällande enligt, aldrig öka doserna eftersom detta kan leda till eventuellt skadliga biverkningar. Det är bäst att ta avsvällande medel med ett helt glas vatten, direkt efter en måltid (eller ett mellanmål). Du bör också undvika att krossa dem eller tugga dem, du bör i stället svälja det hela, för att maximera sin effektivitet.
  • Vet de möjliga biverkningar. Avsvällande medel är i allmänhet säkra att använda när doseringsrekommendationer följs noga. Men eftersom kroppen anpassar sig till den medicin du kan uppleva biverkningar såsom huvudvärk, aptitlöshet, yrsel, förstoppning och muntorrhet, bland annat. Några av de mer allvarliga möjliga biverkningar inkluderar bröstsmärta, högt blodtryck, skakningar och hallucinationer. Var noga med att rådgöra med din läkare omedelbart om du känner något av dessa symtom.
  • Känner till andra varningar. Eftersom avsvällande medel orsakar blodkärlen drar ihop sig, är de med högt blodtryck, hjärtsjukdom eller sköldkörtelsjukdom avskräcks från att ta denna medicin. Dessutom är avsvällande medel kända stimulantia så det är bäst att undvika att ta dem om du är benägna att ångest attacker, eller om du har problem med att sova.
Antihistaminer, å andra sidan, orsaka dåsighet, så om du tar avsvällande medel med antihistaminer det är bäst att ta dem under natten.
Det har varit ett problem tidigare med ingrediensen fenylpropanolamin som finns i avsvällande medel och som har visat sig öka förekomsten av stroke. Nya avsvällande medel innehåller inte denna ingrediens, se till att du rensar dina gamla avsvällande medel och köpa nya för att se till att du inte intar denna ingrediens.

Där har ni det

Hur man använder avsvällande medel för att behandla allergier dammkvalster. . rådgör med din läkare.
Hur man använder avsvällande medel för att behandla allergier dammkvalster. . rådgör med din läkare.

Där har ni det! Dessa är bara några av de viktiga riktlinjer att komma ihåg om du behöver använda avsvällande medel för att behandla allergier dammkvalster. För maximal effekt, se till att du vidta åtgärder för att minska dammkvalster i ditt vardagsrum, några av dessa steg ingår dammsugning ofta köpa allergen-bevis täcker för dina kuddar och sängar, och köpa en avfuktare om din inomhus luftfuktigheten är hög.