E2h

Hur man använder en alkohol enhetsnivå test

Vi läser och hör om förare som mötte olyckor på grund av berusning och senare belastats med rattfylleri. Den lagliga gränsen för alkohol-nivå i ens blod är 0,18. Hur kan poliser bestämma denna alkoholhalt i sitt blod?

Det finns olika typer av tester alkoholhalt enheter

Det finns olika typer av tester alkoholhalt enheter. De tre vanligaste typerna förlitar sig alla på den berusade personens andedräkt utifrån olika principer. Varje enhet använder ett munstycke eller rör där berusad misstänkte ombeds att blåsa luft.

Hur man använder en alkohol enhetsnivå test. När någon dricker alkohol.
Hur man använder en alkohol enhetsnivå test. När någon dricker alkohol.

  1. En alkoholmätare använder ett ämne reaktion på alkohol som skapar en färgförändring. Detta andetag alkohol testanordning bestämmer koncentrationen alkohol i blodet eller BAK i förare som misstänks vara berusad.
  2. En Intoxilyzer använder infraröd eller IR-spektroskopi för att upptäcka alkohol.
  3. Den Alcosensor III eller IV undersöker bränslecellen för att upptäcka alkohol kemiska reaktion.

Var och en av de ovan nämnda anordningarna alkohol test kan användas av poliser för att bekräfta fylleri av en misstänkt. För att använda dem, kan följande principer beaktas.

  • När någon dricker alkohol, munnen, magen, hals, och tarmar absorberar alkohol i blodet. Absorptionen skiljer sig från matsmältningen. Uppslutning innebär en kemisk förändring på den mat man äter, medan absorptionen ingen kemisk förändring på alkohol som kommer in i kroppen via blodomloppet.
  • Medan blodet, som redan alkohol-laced, cirkulerar hela vägen till lungorna, reser vissa alkohol över och bleknar bort i luften i lungorna. Denna styrka av alkoholen i luften är i proportion till styrkan av alkohol i blodet. Så genom att testa andetag, kan en polis avgöra om en förare kunde gripas.
  • Alkoholen nivån testanordning kan göra det möjligt att beräkningen av alkoholkoncentration i blodet.

Den europeiska läkarförbundet funnit att när en persons alkoholhalt i blodet är 0,05% den personen kan bli svag och därför kör rekommenderas inte. De typiska 0,08% lagliga normer för körning under påverkan av alkohol innebär att 0,08% gram alkohol är närvarande i varje 100 milliliter blod.

Det finns olika typer av tester alkoholhalt enheter. Medan blodet.
Det finns olika typer av tester alkoholhalt enheter. Medan blodet.

Inte bara poliser bör veta hur man använder en alkohol enhetsnivå testning. Var och en av oss kunde övertyga rattfyllerister att inte köra för allmän säkerhetsskäl. Även något test kan passeras av en rattfyllerist, om alkoholhalten i hans blod är mer än den lagliga gränsen, kan det rattfyllerist fortfarande anses en risk på vägen. Poliser bör använda den senaste tekniken för att upptäcka alkohol nivåer i misstänkta rattfyllerister.

Var medveten dock att använda någon alkohol enhetsnivå tester för att analysera och identifiera mängden alkohol i blodet är ofta svårt eftersom kroppen bryter ner det så snabbt.