E2h

Hur man använder en digital örontermometer

Det finns flera skäl till varför digitala termometrar är ett förstahandsval jämfört med andra typer av termometrar. Först använder en digital termometer upp bara några sekunder att få en korrekt avläsning, i motsats till de som kan ta en minut eller mer. Detta gör det mycket bekvämt att använda, speciellt för barn som kan vrida sig mycket när temperaturen tas. Noggrannheten hos avläsningen härrör från det faktum att den tas från trumhinnan, som delar hjärntemperaturen styrcentralen blodförsörjning. Detta är den bästa platsen för att kontrollera kroppens temperatur. Ett annat skäl är att det är ganska enkelt att använda, och den digitala avläsningen tydliga och lätta att förstå. Termometern mäter kroppens temperatur från värme som frigörs genom innerörat området genom en infraröd detektor. Följ några enkla instruktionerna nedan för att korrekt använda en digital termometer.

Hur man använder en digital örontermometer. Städa upp öronen innan du använder den digitala termometern.
Hur man använder en digital örontermometer. Städa upp öronen innan du använder den digitala termometern.

  • Städa upp öronen innan du använder den digitala termometern. Det första du behöver göra är att göra det örat är rent innan du försöker få en temperatur läsning. Om det finns vax eller någon typ av smuts i örat området kan du inte kunna få rätt temperatur läsning.
  • Desinficera den digitala termometern innan användning. Du kan desinficera din termometer med en bomullstuss fuktad med alkohol, som du använder för att torka försiktigt över toppen av din termometer. Ett annat alternativ skulle vara att torka av den med en mjuk, tvål tvättlapp.
  • Sätt termometern i örat. För att få en mycket noggrann läsning, lätt dra i örsnibben och dra den bakåt för att öppna upp det inre örat området. Slå på den digitala termometern att kvitta sin infraröda innan du sätter den sond försiktigt i innerörat. Tvinga aldrig din termometer i örat eftersom det kan orsaka skador. Det är dock viktigt att din termometer passa väl på plats för att få temperaturen rätt utan tillsatt tryck.
  • Ta den uppmätta temperaturen. När termometern sitter ordentligt i örat, är ett par sekunder allt som behövs för att få resultat. Så att du vet att en läsning har gjorts, kan termometern ut ett pipljud. Du kommer sedan försiktigt dra ut termometern ur örat och ta den uppmätta temperaturen. Om ERR visas på den digitala termometern, indikerar detta att ett fel har inträffat förmodligen eftersom termometern inte kunde nå innerörat ordentligt. Helt enkelt börja om igen tills du har lyckats fått en temperatur läsning.


Den digitala termometern är en av de billiga men nödvändiga saker du bör ha hemma, särskilt när det finns barn eller äldre familjemedlemmar som bor med dig. En feber kan vara något du inte behöver oroa dig för mycket, eller det kan vara en varningssignal om något mer allvarligt. Att kunna få en korrekt behandling är mycket viktigt att avgöra hur kritisk situation kan vara, och om samråd med en läkare krävs.