E2h

Hur man använder en elliptisk tränare

Anses vara regelbunden utrustning i de flesta gym är elliptisk tränare en stationär övning maskin som används för att simulera promenader, löpning och cykling med minimalt tryck på lederna vilket förhindrar störst inverkan skador. Denna speciella utrustning kombinerar effekterna av en trappa stepper, en cykel och en cross-country ski maskin. De flesta hälsoexperter säger att använda den elliptiska tränare skulle leverera uppfylla resultat även rivaliserande de som tillhandahålls av jogging eller cykling ensam. Den elliptiska tränare flyttar benen i en elliptisk mönster som armarna svänger fram och tillbaka. Denna träningsmaskin är relativt lätt att använda och bränner en massa kalorier - perfekt för dem som letar efter den bästa träningen.

Här är några tips om hur du använder en elliptisk tränare.

Hur man använder en elliptisk tränare. Börja med uppvärmning övningar.
Hur man använder en elliptisk tränare. Börja med uppvärmning övningar.

  • Börja med uppvärmning övningar. Innan faktiskt använda den elliptiska tränare, börja träningen genom att göra enkla varma-ups som ben sträckor, sit-ups och crunches bland annat. Det är viktigt att få din kropp kommer för en bra övning inför.
  • Ställ frågor. Det är viktigt att ställa frågor eller demonstrationer om hur du använder en elliptisk tränare utrustning för första gången. Du vill inte att störa de kontroller och förstöra hela din träning. Det skadar aldrig att begära några tips innan du börjar. Om det inte finns någon tillgänglig tränare, bara läsa instruktionerna som anges nära konsolen. Få inte panik och ta din tid att smälta steg-för-steg-instruktioner.
  • Step-up maskinen och placera dig själv på rätt sätt. Steg på maskinen med hjälp av pedalerna som stöd. Det är viktigt att alltid möta konsolen. Stå upprätt och hitta en bekväm ställning. Korrekt inställd fötterna i pedalerna. Ta tag i handtagen ordentligt, men inte för hårt.
  • Slå på utrustningen och välj ditt program. Konsolen skärmen slås på när du börjar trampa och röra armarna framåt och bakåt. När maskinen är påslagen, välj en av de förinställda programmen eller manuellt in önskad träning. Den digitala läsa upp presenterar faktiskt dig lite information om din träning som brända kalorier, steg per minut tas hjärtslag hastighet och förfluten träningstid. Kom ihåg att skärmen är bara en motivation och guide till din träning framsteg, så det inte ger 100% korrekta resultat.
  • Starta din faktiska träning. Pedal framåt för att undvika belastning på knäna. Du kan välja att använda styret, men imitera rörelsen av armarna när man kör eller jogging är faktiskt en bättre träning. Denna metod ökar betydligt intensiteten i din träning. Maskinen erbjuder även andra mekanismer för att intensifiera din träning. Dessa inkluderar ett motstånd simulator där du kan ändra mängden av resistens mot pedalerna genom att trycka upp eller ned pilknapparna.
  • Undvik plötsliga stopp. Gradvis bromsar är faktiskt en mer effektiv metod än plötsligt stopp från att använda maskinen. Detta förhindrar all tröghet för att gå till knäna och undvika påverkan skador. Vänta tills pedalerna att sluta innan du kliver av elliptisk tränare.


Det är fantastiskt att kunna pågå i ungefär 20 minuter på elliptisk tränare. Men var inte skämmas om du faller så korta än genomsnittet träningstid. Det tar ungefär ett par repetitioner för musklerna att anpassa sig till en ny form av motion. Bara fortsätta göra elliptisk tränare träning och vänta tills du ser friska resultat!