E2h

Hur man använder en längd och vikt diagram

Eftersom den nya tekniken ålder kommer

Eftersom den nya tekniken ålder kommer, fler och fler människor får mindre motion. Med födelsen av Internet, PlayStation och andra rutor spel, folk bara sitta större delen av dagen. Fetma har blivit en av de största hälsoproblemen i USA. Detta hälsoproblem kan trappas upp till mer allvarliga risker. Om du är i god form, upprätthålla den. Om inte, bestäm din idealvikt och avgöra vad det kommer att ta för att uppnå denna vikt. Använd vikt och längd diagram för din referens, här är hur man använder det:

Innan du kan faktiskt använda en längd och vikt diagram, bör du känna till dina egna mått. Mät din längd först innan du tar din vikt.

Hur man använder en längd och vikt diagram. Innan du kan faktiskt använda en längd och vikt diagram, bör du känna till dina egna mått.
Hur man använder en längd och vikt diagram. Innan du kan faktiskt använda en längd och vikt diagram, bör du känna till dina egna mått.

För att mäta din längd, tejpa ett måttband mot en tydlig mur. Var noga med att sätta "0" på plan mark. Tejpa fast den ända upp till 6 meter. Sedan ta bort dina skor så att din utgångspunkt är korrekt. Stå bredvid måttbandet och med en krita eller markör, rita en linje i höjd med huvudet. Det kan rekommenderas att placera spegeln framför dig när du markerar din längd för att se till att din markör är på en rak nivå med toppen av huvudet. Skriv ner din längd på en bärbar dator.

Ta reda på din vikt med hjälp av en våg. Var säker på att din våg är vid markeringen "0" innan du monterar den. Ta del av din vikt i kilo och i pounds. Skriv ner i din anteckningsbok tillsammans med din längd.

Fastställande din idealvikt för din längd kan ske genom BMI och genom att använda ett diagram. Med hjälp av BMI-metoden, måste du räkna ut att du tar din vikt (i kg) dividerat med din längd (i meter) och multiplicera med din längd (i meter). Du kommer att få ett numeriskt värde. Titta efter värdet på diagrammet för att avgöra om du är underviktig, normal eller övervikt.

Din beräknade värdet bör finnas i det här BMI-klassificering diagram:

Eftersom den nya tekniken ålder kommer. För att mäta din längd, tejpa ett måttband mot en tydlig mur.
Eftersom den nya tekniken ålder kommer. För att mäta din längd, tejpa ett måttband mot en tydlig mur.

  • 18,5 eller mindre undervikt
  • 18,5 till 24,99 normal
  • 25-29,99 övervikt
  • 30-34,99 fetma
  • 35-39,99 fetma

Du kan använda din längd och vikt för att undersöka idealvikt-höjd diagram för antingen kvinna eller man. Diagrammet kommer att innehålla en kolumn som höjden, nästa kolumn för liten ram, den tredje kolumnen för medelstora ram och den sista kolumnen för stor ram.

Första titt på "höjden" kolumnen

Först titta på "höjden" kolumnen, hitta din längd utefter det. När du har satt fingret din längd, kör igenom horisontellt för att titta in i den andra, tredje och fjärde kolumnerna. Om du är av liten ram, titta in i den första kolumnen. Om du är av medelhög ram, bör du titta in i den tredje kolumnen. Och slutligen, om du är en stor ram, titta in i fjärde kolumnen. Dessa siffror kommer att visa hur din idealvikt bör vara.

Var uppmärksam på könsskillnader

Var uppmärksam på könsskillnader. Diagrammen som föreskrivs för dig av din läkare eller nutritionist beror på ditt kön. Så om du är en kvinna, vara säker på att du tittar på diagrammet för kvinnor. Om du är man, se diagram för män.

Det är inte bara den hälsomedvetna att kontrollera sin idealvikt för sin längd och ram. Det borde vara obligatoriskt för alla. Fetma eller vikt sjukdomar som anorexi utgör ett mycket allvarligt hot mot hälsan. Var säker på att du är inom det normala intervallet för din vikt. Sluta inte vara frisk.