E2h

Hur man använder en liktorn sköld

Bunions definieras som utvidgningar av ben eller vävnad vanligtvis vid den inre delen av leden mellan stortån. De vanligaste orsakerna till en liktorn kompletterar benbildning och förskjutning av stortån på grund av någon yttre stress och press. Symtomen omfattar inflammation i stortån kännetecknas av rodnad, ömhet och smärta. Bunions kan också leda till mer allvarliga medicinska tillstånd som bursit, som är inflammation i bursa eller vätskefylld säck nära fogen vid basen av stortån. Denna speciella tillstånd utvecklas ofta hos kvinnor, cirka tio gånger mer än hos män, eftersom kvinnor ofta bär åtsittande skor som ger tryck nog att utveckla Hallux Valgus.

Behandling av liktornar skulle kräver oftast kirurgiska ingrepp

Behandling av liktornar skulle kräver oftast kirurgiska ingrepp. Men för att minska smärta, liktorn sköldar används. Det dämpar utvidgningen att förhindra att den snuddar dina skor. Här är några tips om hur du använder en liktorn sköld.

Hur man använder en liktorn sköld. Bära bekväma skor och inte åtsittande sådana.
Hur man använder en liktorn sköld. Bära bekväma skor och inte åtsittande sådana.

  • Bära bekväma skor och inte åtsittande sådana. Köp skor som har en hel del utrymme nog för din liktorn sköld för att passa. Undvik åtsittande dem för de skulle bara förvärra smärtan. Du kan också välja att köpa en sko bår för att lossa din sko och göra det bekvämt för att bära. Se till att du köper rätt storlek och aldrig försöka pressa fötterna i ett par som är för liten för dig.
  • Välj den typ av liktorn sköld som är rätt för dig. Det finns olika typer av liktorn sköldar som finns på marknaden. Gelen typ erbjuder den mest stöd och avlastning. Du kan också återanvända sköldar gel liktorn. Å andra sidan, kisel-baserade liktorn sköldar är de mest hållbara och kan även motstå tusen användningsområden. Välj rätt liktorn sköld som är bekvämt för dig.
  • Sätt på din liktorn sköld. Placera din liktorn sköld ordentligt över liktorn vid basen av stortån. Se till att det är bekvämt att bära och inte ge dig mer smärta och tryck. Du kan också få ett verktyg för att skilja tårna för att komplettera din liktorn sköld. En tå separator hjälper faktiskt i renodlingen av benet och vävnader av stortån.
  • Öva bär det hela dagen. Inte omedelbart bort din liktorn sköld. Öva bär det hela dagen och se om det gör ont du. Om den gör det, då är du antagligen bär åtsittande skor. Kom ihåg att en liktorn sköld inte skulle fungera på trånga skor. Byt dina skor med en mer bekväm och sedan fortsätta använda din liktorn sköld.
  • Rengör liktorn sköld ordentligt. Tvätta liktorn sköld med tvål och vatten. Rengör ytan noggrant. Låt det torka helt innan återanvända för att förhindra eventuella sannolika infektioner.


Liktorn sköld hjälper verkligen minska smärtan

Liktorn sköld hjälper verkligen minska smärtan. Men om smärtan och svullnaden fortsätter att råda trots att bära en sådan en, då måste du söka läkarvård omedelbart från en läkare som specialiserat sig på området som en fotvårdsspecialist. Om du gör det skulle hjälpa dig bli av med de smärtsamma liktornar på nolltid!