E2h

Hur man använder en maskin benpress

Utöva dina benmuskler kommer att göra det smalare och ger den mer definition. Det kommer också att göra dina ben starkare, vilket kommer att bidra till det övergripande lämplighet hela kroppen. På grund av detta, är många människor besatta på att arbeta sina quadriceps och hamstrings använder olika träningsmaskiner som finns på gym.

Den benpress maskinen är en av de mest populära utrustning som används för att stärka och toning benmusklerna. Att lära sig att använda det på rätt sätt kommer att hjälpa dig att uppnå ditt mål och se till att du undviker skador också. Här är hur du använder en maskin benpress:

Hur man använder en maskin benpress. Placera dig rätt på benpress maskin.
Hur man använder en maskin benpress. Placera dig rätt på benpress maskin.

  • Hydrate själv. Ungefär en timme innan trycka på gym, se till att dricka minst ett glas vatten för att konditionera själv för motion. Vatten eliminerar kroppsliga gifter och hjälper bära de näringsämnen runt i kroppen. Hålla dig väl hydrerad kommer också att hjälpa dig att prestera bättre i någon aktivitet.
  • Placera dig rätt på benpress maskin. Sitt på benpress maskin. Se till att ditt huvud och rygg berör det skummade säte utrustningen. Om det inte justera maskinen tills du får önskad position. Därefter satte fötterna på axelbrett på plattformen. Tårna ska peka framåt, och de ska ligga platt på plattformen. Se till att dina knän är i 90 graders vinkel. Efter denna hållning är avgörande att undvika ryggsmärtor och skador.
  • Tryck vikten. Håll handtagen på benpress maskin. Förbered dig på att trycka på vikten av benpress maskinen genom att dra åt magmuskulaturen. Att göra detta kommer att engagera din kärna och skydda din rygg. Andas in när du trycker på vikten. Sakta kontrollera din andning så att luften kan cirkulera runt din kropp. Börja andas när du når toppen av förlängningen. Som med andas, långsamt kontrollera din andning för att hjälpa din kropp förbereda för nästa pressen. Gör inte mer än 3 uppsättningar av 10 repetitioner, om du är nybörjare.
  • Hydrate själv igen. Det är viktigt att dricka minst ett glas vatten efter att ha gjort benpress. På detta sätt skulle man kunna ersätta de vätskor som din kropp har förlorat genom svettning. Bär en vattenflaska med dig varje gång du tränar så att du alltid skulle ha en drink i handen.


Det är bättre om du kan få en personlig tränare för att hjälpa dig att bygga en diet och träning regim för din kropp typ. På så sätt skulle du få ut det mesta av din träning och samtidigt kommer du att inlett i att leva en hälsosam livsstil. Bortsett från dessa, måste du också någon att prata med om problem viktminskning du har och ha någon att motivera dig till att träna.

Gör en diet och motion diagram för att hjälpa dig att hålla koll på vad du äter och hur mycket du tränar. Också spela din vikt varannan vecka så att du vet om du får närmare eller längre bort från din kondition mål. Gör dig ansvarig för din kost och motion genom att ge dig själv en belöning varje gång du får närmare att uppnå din önskade vikt. Du kan även tala flera vänner eller blogga om din viktminskning resa så att du skulle få tillräckligt stöd för att framhärda genom din kost och motion.