E2h

Hur man använder en Neti potten för att lindra bihålor

Med hjälp av en Neti potten är en gammal sätt att bota sinus och nasal allergi symptom. Om den används på rätt sätt, kommer du att spara pengar eftersom det är billigare jämfört med steroider nässprayer. En Neti potten är en effektiv naturlig behandling även i vanliga förkylningar. Det kommer att hjälpa dig att undvika avel bakterier i din näsgångarna. Det kommer också att minska trängseln i din sinus hålrum. Överskottet slem kommer att tvättas ut i din näsgångarna så det är en låg sannolikhet att du kommer att uppleva en sinus-infektion. Salt och vatten är de ingredienser som används för nasal tvätt. Nedan finns ytterligare instruktioner och tips om hur du använder en Neti potten.

  • Köp en Neti potten. Du kan köpa den från din lokala hälso-butik. Det finns Neti krukor som är gjorda av plast, rostfritt stål och keramik. Du kan också söka online-auktion webbplatser som eBay för att propagera för önskad Neti potten.
  • Gör en brygd. Fyll upp din Neti potten med ljummet vatten (8oz). Få rätt temperatur eftersom din näsa är känslig och det kan bli irriterad om vattnet är för kallt eller varmt. Doppa eller knacka på vattnet för att avgöra om temperaturen är rätt nog. Häll havet eller icke-iodized salt (1/4 tsk) i din Neti potten och lös den. Filtrerat vatten är bra att använda jämfört än kranvatten. De nationella Jewish Hospital säger att du kan skapa din egen saltlösning genom blandning ½ tsk salt (icke-iodized) och bakpulver (nypa).
  • Den faktiska proceduren. Stå framför ett handfat och håll Neti potten. Fokus på rytmen i din andning att lugna eller förbereda dig. Vänd huvudet lätt att sätta pipen för Neti potten i vänster eller höger näsborre. Tips potten gradvis så att saltat vatten kommer att hälla på din vänstra näsborre och sedan göra lösningen gå ut ur ditt högra näsborre. Sedan gör det på din andra näsborren. Använd din mun att andas samtidigt som man gör förfarandet. Gör det gradvis eftersom det kan vara svårt för dig att hälla hela lösningen på ditt näsborren främst, men du kommer att bli bekväm så småningom. Använd tvål och vatten för att tvätta Neti potten efter varje användning.
  • Underhåll. Använd Neti potten dagligen som en del av din hälsosam rutin för att hjälpa dig att uppnå optimal hälsa. Om du känner dig irriterad av att använda en Neti potten, bara justera natriumhalten om den hemlagad eller använd Neti potten mindre ofta, liksom varannan dag eller tre gånger i veckan. Genom ständig användning av Neti potten, kommer du att uppleva också mindre sinus huvudvärk.
    • Om din näsgångarna är inflammerade, kan det leda till överskott uppbyggnad av slem och du kommer att ha en svårare tid att andas. En kronisk bihåleinflammation symtom kan pågå i upp till 8 veckor eller längre, och det kan också återkomma. Konsekvent användning av en Neti potten kan också bota icke-allergisk rinit, som har de liknande tecken på feber som trafikstockningar och rinnande näsa.

Hur man använder en neti potten för att lindra bihålor. Den faktiska proceduren.
Hur man använder en neti potten för att lindra bihålor. Den faktiska proceduren.

Du kan också lägga till eteriska oljor som tea tree-olja i din lösning eftersom det är antibakteriella, antiseptiska och har svampdödande läkemedel. Blås inte din näsborre när du använder Neti potten förfarandet eftersom det kommer att föra skräp i dina näsgångarna. Använd inte din Neti potten om dina näsborrar är överbelastade.