E2h

Hur man använder en säng kil för att sova

Kuddar har använts ända sedan människan lärde sig att sova på sängar

Kuddar har använts ända sedan människan lärde sig att sova på sängar. De har ursprungligen använts för att höja huvudet under sömnen. Så småningom, kuddar förbättras genom att införliva ergonomiska principer. Tillverkarna har utformat dem att korrekt placera kroppen att deras hållning bibehålls. En av de ergonomiska kuddar som snabbt blir allt populärare är sängen kil.

Hur man använder en säng kil för att sova. Främjar blodcirkulationen.
Hur man använder en säng kil för att sova. Främjar blodcirkulationen.

Sängen wedge är ett triangelformat kudde som innehåller robust skum eller luft. Vissa avancerade säng kilar består av minne skum. Oavsett vad de innehåller, behåller de fortfarande kilform som upprätthåller ergonomi människokroppen i stationära lägen, speciellt när man sitter och sover. De kan placeras på sängen eller kan ersätta skum som används i armaturer som soffor, etc.

Nedan listar fördelarna med en säng kil för att sova:

  1. Främjar blodcirkulationen - Blod behövs av kroppen för att cirkulera syre och näringsämnen till cellerna och ta bort skräp. Den korrekta positioneringen av kroppen under sömnen medger blod att flyta smidigt på områden som inte har trånga av oregelbundna ställningar under sova. Detta är också särskilt användbart för gravida kvinnor i deras sista trimestern.
  2. Europaparlamentet uppmuntrar korrekt andning - Andning tillåter syret att nå kroppens celler och regenerera dem för en annan dags arbete. Dålig andning under sömn kan orsaka sömnlöshet, snarkning eller sömnapné som kan lämna dig dåsig nästa dag. Den upphöjda huvudet på en säng kil tillåter den mjuka vävnaden i halsen för att koppla av, vilket gör näsandning möjligt. Astma patienter dra nytta av det.
  3. Stöd korrekt hållning - Back problem orsakas av långvarig dålig positionering under sömnen. De måste åtgärdas för ungdomar vars vertebrala ben utvecklas som kan bidra till deras vuxna höjd. Äldre människor måste också vara försiktig med sin sovställning, som urartar benen behöver stöd för att undvika friktion med dåligt smorda lederna.
  4. Bibehåller gastric peristaltiken - Den förhöjda huvudets position och sänks magen främjar mag peristaltiken. Detta medger att maginnehållet att resa tillsammans med tyngdkraften mot tarmen. Det främjar god matsmältning. Detta är användbart för reflux patienter som vill hålla sina maginnehållet ner, särskilt under sömnen.
  5. Tillåter avkoppling - Limbs göra en hel del arbete under vakna timmar och kräver total avkoppling under sömnen. Benen måste vara något förhöjd för att förhindra svullnad och smärta. Arms måste ostörda på sidorna och inte trånga. Vissa säng kilar är utformade för att tillgodose dessa lemmar.

Tricket att använda sängen wedge är att anpassa de olika vinkel kilar i enlighet med den kroppsdel ​​som behöver den nödvändiga höjden eller depression. De flesta tillverkare inkluderar en användarmanual för varje köp. Sömn är en viktig mänsklig verksamhet nödvändigt för att upprätthålla över-hela heden. Använda en säng kil för att sova kan hjälpa till att få din hälsa på rätt spår. Konsultera en professionell terapeut att råda dig vilken typ av kil material, kommer design och storlek möta dina behov bäst.