E2h

Hur man använder energi loopar i Anusara yoga

Anusara är ett slags hatha yoga grundad på tantrisk filosofi

Anusara är ett slags hatha yoga grundad på tantrisk filosofi. För att kunna få optimala resultat och bättre balansera din kropp när du utför innebär i Anusara yoga, är det viktigt att du lär dig att använda energi loopar. Bli inte förvirrad, är den energi slingan inte en enhet som du behöver köpa. Det finns redan inuti kroppen och lös genom en serie av tekniker kropp anpassning. Allt du behöver göra för att aktivera de sju slingor är utför ett system av sträckor, böjar och asana. Genom att göra så, kan du din energi att flöda i en riktad sätt i hela kroppen. För nybörjare är det mycket lämpligt att du anmäla dig till yogaklasser, så att en instruktör kan vägleda dig till att uppnå rätt positionering för att aktivera och använda energi loopar i Anusara Yoga. Om du redan yoga, kommer den här artikeln guida dig till att frigöra de sju energi slingor.

  • Börja med att aktivera energi slinga i din axel. Den energi slinga i din axel skapar energi som flödar från den övre gommen till hals, bröst, hjärta och bröstben innan du går tillbaka till den övre gommen. För att kunna låsa upp denna slinga, utför uppåtvända hunden och Cobra poser. Ta ett djupt andetag och håll den i innan du gör ställningen. Det är viktigt att du håller bladen på din axel tillsammans och nedåt när du lyfter din rygg och armar för att utföra poser. Långsamt andas ut efter att ha hållit ställningen.
  • Efter att ha fått axeln aktiverad energi slinga, utlösa energi slinga i din njure område. Denna energi ska flöda från din njure och rör sig längs axeln, bröstet, och sedan ner till din bröstbenet. Ta ett djupt andetag och tänka att luften fyller nedre delen av ryggen. Se till att dra in midjan. Tryck luft genom din ryggrad och hålla den i minst 30 sekunder. One du perfekt denna slinga, utför pose kallas fyra Limb Personalen bör komma lättare.
  • För att förbättra energi slinga i axeln, se till att aktivera ditt slinga skalle energi. Face framåt och flytta dina öron på baksidan av axlarna. Höj hakan och fokus på att sänka den bakre delen av skallen. Långsamt andas in och andas ut när du håller positionen för en halv minut.
  • Från den övre delen av kroppen, låt energiflödet till bäckenet. Antag att armhävningsposition och försöka gräva hälarna i marken. Samtidigt, lyft rumpan upp. Sakta händerna framåt så att din kropp nu bildar en triangel. Även i denna position, försök att flytta svanskotan framåt och håll den i detta läge femton sekunder. Ta djupa andetag när du utför pose. Detta kommer att aktivera energin slingan i ditt bäcken.
  • Lås upp energin slinga i låren. Ditt lår slinga aktiveras genom att göra på utfall pose. Gå ner på ett knä och kontrollera att hälen är i samma linje som din skinkan. Räta din andra låret och hålla din andra foten i nivå med golvet. Skjut höfterna framåt med händerna. Se till att din rygg hålls rak och hakan upp skjuter ut. Efter att ha detta innebära för ungefär tio sekunder, utför samma pose med det andra benet.
  • Slutligen, låsa upp energi slinga i din fotled och kalv. Stå platt på fötterna och dra på vaderna. När du gör det, tryck hälarna nedåt. Det kommer att verka svårt i början, men när du fullända pose, kommer du att märka att dina ben blir mer flexibel och starkare.


Hur man använder energi loopar i anusara yoga. Börja med att aktivera energi slinga i din axel.
Hur man använder energi loopar i anusara yoga. Börja med att aktivera energi slinga i din axel.

Aktivera energi loopar inuti kroppen förbättrar din balans och hindrar kroppen från att bli skadade när du utför de olika asana. Skulle du blir skadad, kommer du att märka att du läker snabbare också. Om du funderar på företaget Anusara yoga religiöst, se till att du får tillstånd från din läkare i förväg.