E2h

Hur man använder ett äpple för att hålla doktorn borta

Den säger, "Ett äpple om dagen håller doktorn borta" kan vara sant grund av de många hälsofördelar av äpple frukt och andra delar av äpple anläggningen. Äta äpple ensam kan vara till stor hjälp för att upprätthålla god hälsa. Här är de hälsomässiga fördelar av att äta ett äpple om dagen:

Hur man använder ett äpple för att hålla doktorn borta. Starkare ben och friskare hjärnor.
Hur man använder ett äpple för att hålla doktorn borta. Starkare ben och friskare hjärnor.

 • Lägre kolesterol. Äpplen har pektin, en form av lösliga fibrer, vilket kan sänka LDL eller dåligt kolesterol. Frukten har också en bra mängd fibrer som kan hjälpa nivåreglering kolesterol genom att förebygga kolesterol reabsorption.
 • Sänka blodtrycket. Samma lösliga fibrer som sänker kolesterolet kan också sänka blodtrycket. Detta beror på den lägre kolesterolnivå och övergripande bättre hälsa när man äter ett äpple om dagen.
 • Sänk glukos nivå. Pektin är också till hjälp för att sänka blodsockret, vilket kan bidra till att minska risken för diabetes. Frukten har fytonäringsämnen, också, som betakaroten och vitamin A och E som är kända för att minska risken att få diabetes.
 • Starkare ben och friskare hjärnor. Apple finns rikligt på bor, ett näringsämne som kan stödja starkare ben. Inte bara det, detta näringsämne är känt för att främja hälsosammare hjärnor.
 • Minska cancerrisker. Quercetin är en flavanoid som kan minska cancerrisken, särskilt i bröst och lungor. Detta fungerar genom att minska skadorna från fria radikaler, som utvecklas när celler försämras. Quercetin kan neutralisera fria radikaler och hålla kroppen mindre riskabelt att ha cancer och andra åldersrelaterade sjukdomar som Alzheimers sjukdom. Bortsett bildar quercetin äpplen också fytonäringsämnen som bidrar till att minska risken för cancer och samtidigt minska risken att få astma, diabetes och hjärtsjukdomar.
 • Bättre immunitet. Äpplen är riklig på vitamin C, som är känd för att öka immunitet och förbättra den allmänna hälsan.
 • Renare tänder. Äta äpplen är som att ha en tandborste. Frukten dödar mun bakterier, och därmed minska risken för karies.
 • Bäst av allt är äpple frukt låg kalori trots sin stora storlek. Så kan du äta mycket av denna frukt och inte oroa dig för din vikt. I själva verket är Apple känt för att hjälpa till i viktkontroll ledning. Men aldrig äter äpplen frön eftersom de innehåller en liten mängd cyanogena glykosid och amygdaline, som är giftiga.
 • Förutom frukt, kan andra delar av äppelträdet användas för medicinska ändamål som:
 • Bark. Herbalists är förtjust i att få en ny bark av ett äppelträd för medicinska ändamål. Andra delar av trädet kan användas också, men den inre barken håller fräsch året runt. Barken används för behandling av influensa symptom, kräkningar, feber och illamående.
 • Blommor, löv och knoppar. Dessa samlas in av healers innan de mognar. Den blomma kan användas som te för att behandla förkylningar och halsont. Ett annat sätt att göra ett äpple te är genom att samla Apple skal. Te från skal hjälper reumatiska sjukdomar och kan bli av urinblåsan och njursten.


Den säger att ett äpple om dagen kan hålla en doktorn borta kanske inte helt sant eftersom du behöver mer än bara ett äpple om dagen för att hålla kroppen frisk. Men att äta äpplen istället för andra ohälsosamma sötsaker är långt sätt friskare och välgörande.