E2h

Hur man använder huskurer för att behandla Hallux Valgus

Bunions är onormala utskott belägna på leden och finns under stortån. Det finns en allvarlig förstoring av basen leden resulterar i stortån flyttas mot dina andra tårna gör det felinriktad och en svullen, ibland smärtsamma bula som gör det obekvämt att bära skor och andra skodon.

Det beror på en mängd olika orsaker

Det beror på en mängd olika orsaker. En av de främsta orsakerna till bunions är bärandet av åtsittande skor. Andra faktorer som leder till bunions innefattar genetiska arv och en annan medicinskt tillstånd som kallas artrit. Den mest exakta och korrekta sätt att eliminera bunions är genom kirurgiska ingrepp. Men det finns många hushåll rättsmedel som kan hjälpa lindra en del av smärtan att villkoret medför. Här är några av de huskurer för att behandla Hallux Valgus.

  • Ta av tätt åtsittande skor. När du är i smärta, ta av dig skorna, speciellt om du bär smala eller högklackade skor. Du måste ge dina fötter en paus för att hitta en viss lättnad.
  • Applicera is direkt. Ett av de bästa sätten att minska svullnaden och storleken av utsprånget är att tillämpa en kylklamp över området. Om du gör det skulle avsevärt befria dig från smärta och minska rodnad och svårighetsgraden av inflammationen. Detta förfarande fungerar enligt principen att inducera låga temperaturer vid ett inflammerat område skulle bidra blodkärlen därmed minska de totala manifestationer nämnda villkoret. Se till att du inte tillämpar isen på huden i över en mycket lång tidsperiod för detta skulle orsaka blåsor och frost biter.
  • Doppa fötterna i varmt vatten och salt. Förbered en behållare med varmt vatten och sedan lägga Epsom salt. Denna blandning skulle faktiskt befria dig från smärta till följd av Hallux Valgus. Blötlägg fötterna i lösningen på daglig basis i ca 10-15 minuter i slutet av dagen.
  • Administrera särskilda smörjmedel på det drabbade området. För att undvika att borsta det drabbade området på sidorna av skorna, är det en bra idé att använda smörjmedel. Det är dock viktigt att se till att smörjmedlet du inte utgör någon allergisk hot eller andra skadliga effekter på huden.
  • Köp tå separatorer. Eftersom bunions orsakar stortån att tränga dina andra fyra tårna, är det viktigt att avlasta och smärta tillfogats den förra till den senare. Tå separatorer och tätningar tyg är lätt tillgängliga på marknaden. Du kan använda posterna för att ta bort trycket på både stortån och resten av tårna. Bär separatorerna minst femton minuter som dag för att hjälpa på rätt sätt justera tårna.
  • Prova andra typer av skodon. Öppen toed skor är mest träffande när det handlar om medicinska tillstånd som bunions. Inte bara ge lindring från smärta, det ger också rätt ventilation och luft för att kontrollera inflammationen och möjliggöra snabb läkning.


Hur man använder huskurer för att behandla hallux valgus. Ta av tätt åtsittande skor.
Hur man använder huskurer för att behandla hallux valgus. Ta av tätt åtsittande skor.

Med ovanstående steg och lämpliga kunskaper om bunions kan du sänka lätt komplikationer och symtom av nämnda sjukdom. Skulle dock hushållens rättsmedel tjänar inte som en ersättning från råd från en professionell som din lokala läkare eller läkare.