E2h

Hur man använder kirurgi för att behandla fetma

Fetma är fortfarande en av de största hälsorisker i landet idag

Fetma är fortfarande en av de största hälsorisker i landet idag. För vissa människor, bantning och lite motion är tillräckligt för att förhindra fetma. För vissa andra dock fetma orsakas av gener som helt enkelt gör personen mer benägna att fetma. I detta fall, kommer även diet och motion ibland inte fungerar. Om så är fallet, här är hur du kan använda kirurgi för att hantera och behandla din övervikt.

Hur man använder kirurgi för att behandla fetma. Fetma är fortfarande en av de största hälsorisker i landet idag.
Hur man använder kirurgi för att behandla fetma. Fetma är fortfarande en av de största hälsorisker i landet idag.

  • Typ av operation. Först av allt, bestämma vilken typ av operation som du vill ha. Det finns i allmänhet två typer av operationer som kan utföras för fetma. Den första kallas restriktiva operationer. Begränsande operationer är de som innebär permanenta förändringar i matsmältningsapparaten. Exempelvis involverar häftning och gastrisk bindning förkorta tarmarna så att maten att passera genom kroppen snabbare. Detta kommer att hindra kroppen från att ackumulera mer fett. Bortsett från restriktiva operationer, men du kan också välja icke-begränsande kirurgi, såsom fettsugning, som endast kommer att ta bort fett som redan har samlats.
  • Risker. Nästa, se till att du talar med din läkare om riskerna med de kirurgiska ingrepp. Till exempel innebär mag bindning och häftning ta ut en bit av tarmen. På grund av detta är förfarandet permanenta. Även en hel del feta människor kan tro att detta permanent förändring är bra, betyder det också att du måste noggrant hantera din kost för resten av ditt liv. När allt skära en bit av tarmen innebär att din kropp kommer att behöva arbeta dubbla tiden för att absorbera tillräckligt med näringsämnen som behövs för en väl fungerande kropp. Bortsett från samråd med din läkare, bör du också prova att göra din egen forskning. Det finns många medicinska hemsidor som finns på webbplatsen där du kan få information. Naturligtvis ska all information som du läser fortfarande counterchecked med din läkare. Internet, trots allt, fortfarande ingen ersättning för de år av träning och utbildning som en läkare har fått.
  • Diet. När du får din operation och efter att du har återhämtat, se till att du spenderar tid på att hantera din kost. Vid denna punkt, måste du kost för att hindra kroppen från att ansamlas fett igen, och se till att din kropp fortfarande får rätt mängder av vitaminer och näringsämnen, särskilt om du har genomgått häftning eller gastrisk bindning. Du kan lägga till vitamintillskott för att se till att du r kropp fortfarande får tillräckligt med näringsämnen. Om du är en orolig äta för mycket, prova tugga maten långsammare. Detta kommer att få dig att känna full snabbare och kommer att ge din kropp tid att känna mätta.
  • Vatten. Slutligen, dricka mycket vatten. Vatten kommer inte bara rehydrera dig efter operationen, men kommer också att hjälpa till att hålla dig full. Den känsla av fullkomlighet som vatten ger kommer att hålla dig från att hetsätning.

Om du tror att bantning och motion är inte längre tillräckligt för att behandla och hantera din övervikt bör dessa steg hjälpa dig att använda kirurgi för att hantera din övervikt.