E2h

Hur man använder kosttillskott för artros

Artros, även kallad degenerativ ledsjukdom, händer när brosk som skyddar lederna gradvis försämras. Det händer oftast hos medelålders individer. Artros leder smärta, stelhet och svullnad, som oftast svårt att tolerera. Det är därför många patienter med artros lockas att ta kosttillskott som lovar lindring, smärtlindring och bättre gemensamma funktioner. Om du är en av dessa patienter, kan du behöva veta hur man korrekt att använda dessa kosttillskott. Här är några tips.

  • Rådgör med din läkare. Kom ihåg att intag av kosttillskott, oavsett om artros eller något annat tillstånd, bör godkännas av din läkare. Eftersom han vet exakt vad ditt tillstånd är, kan han berätta om att ta kosttillskott kommer att vara till nytta för dig. Detta gäller särskilt om du tar läkemedel för ditt andra villkor. Kom ihåg, kan läkemedelsinteraktion mellan mediciner och kosttillskott orsaka hälsoproblem.
  • Tänk på din allergi. Ta reda på om de kosttillskott som du väljer har ämnen eller komponenter som du är allergisk. Om du inte anser dina allergiska tendenser, kan du sluta att göra med illamående, huvudvärk, utslag eller diarré. Tala med din läkare om kosttillskott och allergier.
  • Ta reda på när du ska ta kosttillskott. Paketet med de kosttillskott tyder oftast den bästa tiden att ta kosttillskott. För att vara säker, fråga din läkare. Vanligtvis, dock är kosttillskott tas efter en måltid, tre gånger om dagen.
  • Följ doseringen. Dosering varierar från tillägg för att komplettera, så se till att kontrollera doseringsanvisningarna på förpackningen. Kom ihåg att aldrig gå utöver den rekommenderade dosen för att undvika allvarliga konsekvenser för hälsan. När det gäller kosttillskott och mediciner, är mer inte alltid bättre. Så om du är frestad att öka din dos att dubbla upp tilläggen "effekter, håll dig tillbaka.
  • Vet biverkningar. Precis som läkemedel, kosttillskott för artros också orsaka biverkningar. Biverkningar är i allmänhet inte allvarliga, men de kan visa sig vara fysiskt begränsande. Så om du vill ta kosttillskott eller redan tar en del, måste du ta del av några biverkningar. Om vid någon tidpunkt de biverkningar blir intensiv, ska du omedelbart sluta.
  • Fortsätt din medicinering. Intag av kosttillskott betyder inte att du måste sluta dina mediciner för artros. Kom ihåg att kosttillskott inte ensamma kan förbättra din kondition. Så om läkaren föreslår att du tar mediciner i samband med kosttillskott, måste du ta båda.
  • Notera att kosttillskott inte är lika omfattande studier som receptbelagda läkemedel. Även kosttillskott i allmänhet tillverkade av naturliga ingredienser, de vanligtvis inte garantera effektivitet och säkerhet. Dessutom är de inte under de federala and Drug praxis Administration reglering. Så om du tar kosttillskott, tar man i huvudsak chanser. Naturligtvis finns det flera människor som kan bevisa effektiviteten av kosttillskott. Men du kan inte säga säkert om de kommer att fungera för dig tills du prova dem.


Hur man använder kosttillskott för artros. Rådgör med din läkare.
Hur man använder kosttillskott för artros. Rådgör med din läkare.

Bortsett från att ta kosttillskott, kan du också förbättra din kondition genom att ha en balanserad kost. Tala med din läkare eller dietist om de livsmedel som kan lindra artros.