E2h

Hur man använder massage för att behandla cellulit

Cellulit är en diffus inflammation i djupa vävnader i huden och muskeln som kännetecknas av symptom som svullen, röd och varm hud, feber, frossa, huvudvärk, snabb hjärtfrekvens och värk i kroppen. Även om det sker oftast i huden i ansiktet och underben, någon del av kroppen med hud som tidigare har brutits av sprickor, skärsår, operationer och liknande, är mottagliga för sjukdomen.

Eftersom cellulit orsakas av bakterier som Streptococcus och Staphylococcus tränger genom huden, är den typiska behandlingen antibiotika såsom penicillin, flukloxacillin eller dikloxacillin beroende på hur allvarligt fallet är. Massage och akupunktur, tillsammans med intag av kosttillskott som vitamin C, används också för att stärka immunförsvaret leder till en snabbare återhämtning.

Denna artikel kommer att fokusera på hur man använder massage som en behandling för att cellulit. Utgångspunkten att använda massage, tillsammans med varm kompress och motion, att läka cellulit är att det främjar lymfdränage, varigenom de bakterier som har trätt kroppen. Eftersom cellulit kan också orsakas av dålig dålig cirkulation, kan en massage optimera blodflödet i området av sjukdomen.

Hur man använder massage för att behandla cellulit. Rådgör med din läkare.
Hur man använder massage för att behandla cellulit. Rådgör med din läkare.

  • Rådgör med din läkare. Det är bäst att behandla din cellulit enligt de strikta riktningar din läkare. Inte beslutar saker för dig själv och tala med din läkare om du vill använda massage behandling för din cellulit. Som en tumregel bör du inte använda alternativa behandlingar som massage om det finns en aktiv infektion som finns i området av huden.
  • Hitta en erfaren massageterapeut. Du kan be dina vänner för rekommendationer, men det är fortfarande bäst att fråga din läkare om några erfarna terapeuter att han skulle veta.
  • Få massage. Fokus i massagen ska vara på det sjuka området. Det är också bäst att den olja som används i massage är virgin kokosolja, eller andra oljor som är kända för att ha läkande effekter.
  • Sluta använda massage om cellulit förvärras. Vid en ökad rodnad och svullnad efter massagen, är det bäst att avbryta behandlingen och kontakta din läkare om vad som hände. Vid feber och frossa, söka akut läkarvård.
  • Besök din läkare regelbundet. Gång i varannan vecka, skulle ett besök till läkaren vara tillräcklig för att säkerställa att din sjukdom inte har några komplikationer.
  • Drick kosttillskott. Vid sidan av massage, bör du dricka även tunga doser av kosttillskott som vitamin C, D, E och zink. Förekomsten av dessa tillskott i kroppen kan påskynda förnyelse av huden, vilket gör din återhämtning snabbare. Dessutom kommer dessa tillskott stärker din immunitet mot sjukdomar och gifter.


Återigen är det mycket viktigt att notera att använda massage och alternativa metoder, för att behandla cellulit, kan vara skadligt för dig om det inte är under ledning av läkare. Innan ett beslut fattas alternativa behandlingar, rådgöra med en legitimerad läkare och fråga om behandlingen kommer att gynna ditt fall.