E2h

Hur man använder NLP för att ändra beteenden

En kontroversiell gren av vetenskap och psykoterapi fokuserar NLP på hur attityder man påstår och orden du väljer att leva efter påverkar din kropp och själ. De menar att du kan ändra dina handlingar, känslor och föreställningar genom att ändra din "stat" din fysiologi och intern representation (din uppfattning av världen). Detta förklarar hur människor reagerar olika på samma saker på grund av deras unika bakgrund och uppfostran. Under dessa antaganden, är du kapabel att göra något du ställa din kropp och själ till. Turning negativa tankar och ord till positiva hög grad kan påverka ditt välbefinnande. Här är hur man använder NLP för att ändra beteenden:

  • Analysera oss. Det första du bör göra är att analysera och identifiera alla de ord du använder för att försöka upptäcka vad det är som inom dig. Dina ord kommer att återspegla aktuell status för din stat och intern representation. Är du rädd och rädd? Ointresserad och likgiltig? Vad är din hållning och ansiktsuttryck säger om dig? Vilka ord använder du för att beskriva dig själv och din situation? Det första steget mot att ändra ditt beteende genom Neuro-Lingvistik är självrannsakan.
  • Identifiera din ideala beteenden. Du bör då undersöka sammansättningen av din ideala beteenden. Identifiera personer som exemplifierar dessa beteenden och lära sig vad som krävs för att utöva dessa beteenden. Ta del av deras kroppsspråk, hur de klär sig, hur de talar, etc. Du kommer att försöka efterlikna dessa egenskaper själv så studera dem väl och förstå vad du behöver göra för att ändra dina beteenden.
  • Ändra din fysiologi. Nästa sak du behöver göra nu är att agera annorlunda, i enlighet med den nya beteende. Lag den del av en säker slät-talare eller av en ansvarig student. Ändra din hållning, hur du klär, din frisyr, allt du kan göra som gör att du ser ut och känns den del, gör det. Övertyga dig själv att du ser ut som vad du vill vara och det kommer att hjälpa dig verkligen tror att du kan bli din ideala beteende.
  • Ändra din interna representation. Nu den svåra delen. Du måste ändra din uppfattning om dig själv. Utmana alla uppfattningen att du är dina dåliga vanor och dåliga beteenden. Förstör alla dessa negativa känslor och föreställningar och ersätta dem med mer kraftfulla tron ​​att du är kapabel att förändras. Du måste veta i ditt sinne och hjärta kan du bli charmig, fängslande, spännande eller vad det är du vill vara. Försök att komma ihåg en stund när du redan ställt in önskad beteende och låta det stärka din övertygelse.

Hur man använder NLP för att ändra beteenden. Identifiera din ideala beteenden.
Hur man använder NLP för att ändra beteenden. Identifiera din ideala beteenden.

Detta är ett mycket radikalt sätt att se på din nuvarande eftersom den inte tenderar att förlita sig mycket på kalla hårda fakta. Många NLP förändras tankar och känslor som inte är exakt en exakt vetenskap. Det är mer reflekterande och tankeväckande än avsiktliga. Men dess trossystem är sunda och kan verkligen göra ändringar i människor. Försök att ändra ditt sätt att tänka för att förbättra hela din själv.