E2h

Hur man använder olja vetegroddar

Vetegroddsolja har en hel del nyttiga användningsområden

Vetegroddsolja har en hel del nyttiga användningsområden. Det är en oraffinerad olja med en stark arom och tjock konsistens som kan erhållas från grodden av vete korn. Fröet innefattar endast tre procent av hela vikten av vetekorn, men det innehåller 25 procent av den totala andelen proteiner, vitaminer och mineraler av säden. Det är där de flesta av huden och medicinska fördelar vetegroddsolja kommer ifrån. Här är hur du kan använda olja vetegroddar i olika applikationer.

  • Eftersom det har en massa proteiner och lecitin samt vitaminer och mineraler, kan vetegroddsolja användas för att behandla en hel del hudproblem. Det är känt att kunna behandla eksem och psoriasis. Om du har hudsår och brännskador är vetegroddsolja också känd för att effektivt läka dessa hudproblem. Det kan också appliceras externt som det hjälper till att lindra och torr hud och förbättra blodcirkulationen i huden.
  • Du kan också använda den direkt på huden för att behandla dermatit. Det är också känt för att minska ärrbildning och även lugna hudceller som har skadats av överexponering för solen. Du kan köpa vetegroddsolja i kapslar och gnid den direkt till brända eller skadade plats.
  • Du kan också försöka lägga olja vetegroddar i dina rätter. Du kan lägga den i din pastarätter och även på dina sallader och grönsaker. Se bara till att du inte lägger för mycket eftersom vetegroddsolja har en mycket stark doft. Lägg bara till ett duggregn och se till att du inte värma det eftersom de viktiga proteinkomplex bryts ned av en sådan process.
  • Bortsett från att använda den externt i form av body lotion eller kräm, kan du också äter det som ett kosttillskott. Annat än att vara en rik källa av vitamin E, det har också en betydande mängd andra viktiga vitaminer som A, B1, B2, B3, B6, D och F. Det har också mycket viktiga fettsyror och proteiner. Detta är anledningen till vetegroddsolja har en hel del kosmetiska och läkande ändamål.
  • Det är också känt att vetegroddsolja ökar uthållighet och uthållighet på grund av oktakosanol, en lång kedja av mättade primära alkoholen som den innehåller. Även om detta ännu inte har vetenskapligt bevisat, har den använts under 1960-talet av vissa idrottsmän för att öka deras muskelstyrka och uthållighet.
  • Du kan också använda vetegroddsolja som en anti-aging produkt. Detta är förmodligen anledningen till att det läggs till transportören oljor innan de appliceras på huden under massage och aromaterapi sessioner. Det kan minska rynkor, hudbristningar och ärr bland annat.


Hur man använder olja vetegroddar. Eftersom det har en massa proteiner och lecitin samt vitaminer och mineraler, kan vetegroddsolja användas för att behandla en hel del hudproblem.
Hur man använder olja vetegroddar. Eftersom det har en massa proteiner och lecitin samt vitaminer och mineraler, kan vetegroddsolja användas för att behandla en hel del hudproblem.

För att öka dess hållbarhet, är det lämpligt att du kyla olja vetegroddar att hålla den från att bli härsken och inaktuella. Vetegroddsolja har en typisk hållbarhetstid på cirka 6-8 månader.