E2h

Hur man använder örter för att behandla hösnuva

Hösnuva uppstår vanligen från en allergisk reaktion

Hösnuva uppstår vanligen från en allergisk reaktion. Denna allergisk reaktion orsakas oftast av pollenkorn. Det är därför hösnuva ökar under våren och hösten säsonger när pollenkorn är vanliga.

Örter kan vidtas för att behandla hösnuva. Följ stegen nedan för att behandla hösnuva med örter.

  • Rådgör med din läkare om möjliga örter du kan ta. Det är bäst att rådgöra med din läkare i stället söka på Internet om de örter du kan vidta för att behandla hösnuva. Detta beror på att det finns människor som är mer benägna att allergier orsakas av örter. Örter är starka naturläkemedel till vissa allergier. Men då kan de också orsaka allergier. En metod för att testa om ört är för stark för dig är genom att placera lite utdrag på din hud. Se till att huden inte är sprucket. Om huden visar röda utslag efter ett par minuter, inte dricka ört. Det betyder helt enkelt att de utdrag av örten är för stark för kroppen att tolerera. Det finns många örter som du kan rådgöra med din läkare innan du försöker dem. Kanel, vitlök, Gingko Biloba, rosmarin, pepparmynta och oregano är vanliga örter som används för att behandla hösnuva.
  • Samla örter. När din läkare ordinerar en ört eller örter för dig, börja samla dessa örter omedelbart. Örter finns i trädgården eller livsmedelsbutiker. De är billiga och lätta att odla. Du kanske vill odla dem i din trädgård.
  • Göra te från örter. Du behöver en pott för detta steg. Fyll krukan, halvvägs med vatten. Slå på spisen på låg värme. Efter fem minuter, tillsätt örten. Låt lösningen sjuda i 30 minuter. Du kan lägga till vatten om den ursprungliga vattnet har avdunstat. Stänga av spisen efter 30 minuter. Låt lösningen svalna innan du tar bort ört. Med hjälp av en sil, häll lösningen till en behållare. Samla tebladen. Du kan fortfarande använda dem.
  • Drick te. Om te är för stark, kan du späda den med vatten. Du kan också lägga till honung för smaksättning. Drick te efter varje måltid för att säkerställa snabbare återhämtning.
  • Applicera örter på ögon. Kamomill är kylande egenskaper hjälper till att lindra rinnande ögon. Det lugnar också klåda. Extrahera kamomill olja genom att placera kamomill blad i en kastrull med varmt vatten. Låt lösningen svalna. Du kan välja att lämna lösningen i kylskåp. Fukta en handduk på lösningen och placera den över ögonen.
  • Ta massor av honung. Honung hjälper också feber behandla hö. Det gör dig mindre känslig för pollen.


Du kan dricka kosttillskott rik på quercetin tillsammans med din örtte för att minska symtomen hösnuva. Om hösnuva kvarstår, kontakta din läkare.

Undvik luftrenare

Hur man använder örter för att behandla hösnuva. Rådgör med din läkare om möjliga örter du kan ta.
Hur man använder örter för att behandla hösnuva. Rådgör med din läkare om möjliga örter du kan ta.

Undvik luftrenare. Luftrenare irritera bara din näshålan mer. Undvik dofter som irriterar näsan. Undvik mat som allergiska reaktioner. Ät grönsaker eller frukter.

Se till att dina kläder tvättas väl

Se till att dina kläder tvättas väl. Pollen brukar hålla sig till kläder. Se till att din tvättmaskin kan ta bort fina smuts och pollen för att undvika hösnuva.