E2h

Hur man använder övningar medicin bollen till fasta glutes

En medicin boll

En medicin boll, även kallad en fitness boll eller motion boll, är ett vägt träningsutrustning för styrketräning och muskeluppbyggnad. Viktintervallet är från 2 till 25 pounds. Medan boxare ofta använder medicin bollar för att stärka deras magmuskler, andra idrottare använder dessa bollar för att stärka andra delar av sina kroppar. Till exempel kan en medicin boll användas för att stärka din glutes eller sätesmusklerna. Det finns tre typer av sätesmusklerna: gluteus maximus, som är de musklerna på baksidan av dina höfter och gluteus medius, som är på sidorna av höfterna och gluteus minimus, som fungerar som en adductor. Med fasta sätesmusklerna kan förbättra formen och utseendet på skinkorna och kan hjälpa dig att ha en upprätt kroppshållning. För idrottare kan ha fasta sätesmusklerna öka din makt för att köra i spurter eller spel basket.

Denna artikel kommer att fokusera på användningen av medicin boll övningar att företaget din glutes. Eftersom gluteus minimus endast fungerar som en adductor, bara gluteus maximus och gluteus medius kommer att utbildas i den här handboken.

  • Förbered alla nödvändiga material. Välja noga rätt medicin boll för dig. För nybörjare är det okej att använda en lättare medicin boll (under 5 pounds) eftersom ett tungt boll kan överväldiga dina muskler vilket leder till orimliga kroppen värk och en sönderriven muskel. Det är också viktigt att du bär rätt träning klädsel som bekväma kläder och skor gummi.
  • Börja med en uppvärmning och andas träning. För att förhindra att dina muskler inte blir överväldigad, bör du börja med grundläggande uppvärmningsövningar. Gör detta i 5 minuter och sedan följa upp det med en andningsövning.
  • Arbeta på din gluteus maximus. Denna specifika träningsmål den gluteala maximus musklerna bakom höfterna. Med medicin boll på höger och fötterna en halv meter isär, lyft höger ben och överföra bollen från höger till vänster under benet. Sänk höger ben och sedan höja den andra. Återigen överföra bollen från vänster till höger under benet. Upprepa detta för 5 till 10 rundor beroende på din uthållighet. Vila en stund.
  • Arbeta på din gluteus medius. Denna specifika träningsmål gluteus maximus musklerna på sidorna av höfterna. Med bollen i dina händer och fötter isär, lyfta bollen över huvudet med armarna hålls raka. Komprimera revbenen på ett sådant sätt att revbenen dras in i bröstet. Gör detta i 3 till 5 set, i 2 minuter vardera eller beroende på din uthållighet.


Öka vikten på kulan och varaktigheten av arbetet ut som dagarna går

Öka vikten på kulan och varaktigheten av arbetet ut som dagarna går. Inledningsvis är det bäst att hålla ditt arbete ut minst för att inte överbelasta dina muskler. Men om din kropp är redan konditioneras, kan du nu använda en tyngre boll och en längre varaktighet av ditt arbete ut.

Hur man använder övningar medicin bollen till fasta glutes. Förbered alla nödvändiga material.
Hur man använder övningar medicin bollen till fasta glutes. Förbered alla nödvändiga material.

Där har ni det, efter denna guide kan du nu en fastare sätesmusklerna som hjälper dig i din sport eller att förbättra ditt utseende.