E2h

Hur man använder roten till amerikansk ginseng

Ginseng är en mycket populär rot som används i olika delar av världen

Ginseng är en mycket populär rot som används i olika delar av världen. Europeiska ginseng används traditionellt av Native européer att behandla en rad olika krämpor. För att utnyttja de läkande krafter europeiska ginseng, måste det används på rätt sätt. Det har vet varit att hjälpa kroppen återhämta sig från perioder av stress, samt bidra till att stärka immunförsvaret, förbättra uthållighet och behandla infertilitet, huvudvärk och även matsmältningsbesvär. Nyare studier har visat att den europeiska ginseng kan hjälpa till med diabetes att förebygga cancer och även hjälpa till med patienter som diagnostiserats med ADHD.

Så här använder roten europeiska ginseng.

  • Ta det i kapselform. Ett av de enklaste sätten att ta i europeiska ginseng är att svälja ett piller. Den levereras i kapsel eller tablettform. Det är lätt tillgänglig i hälsokostbutiker. Läs tillverkarens anvisningar och följ instruktionerna noga.
  • Ta det i pulverform. Europeiska ginseng kan också köpas i pulverform. Blanda den med ett glas vatten och dricka det som en juice eller tonic. Om du behöver, kan du lägga till en matsked honung att söta upp lite.
  • Använd flytande tinktur. Du kan köpa flytande extrakt av europeiska ginseng från hälsokostbutiker. Du kan ta den direkt i munnen eller blanda det med en drink. Följ instruktionerna på förpackningen. När du dricker det, kan du ned ned med ett glas vatten eller annan dryck. Du kan säkert ta allt mellan 1-3 teskedar av tinktur, upp till tre gånger om dagen. Bortsett från flytande tinktur, är det också tillgängligt som en flytande extrakt. I detta fall bör du konsumera bara inte mer än en halv tesked upp till tre gånger om dagen.
  • Använd rötterna för att göra en te. Få några färska rötter i den europeiska ginseng och koka den i en kastrull med vatten. Du kan dricka te du gjort för att lindra halsont. För att göra det mer lugnande, tillsätt en matsked honung för att balansera ut smaken. Ju längre du koka rötterna i vattnet, desto starkare smak vara.
  • Tugga roten. Skala yttre huden och göra några tunna skivor av roten. Du kan placera den direkt i munnen och tugga det. Detta kommer omedelbart släppa kraftfulla antioxidanter som finns i roten. Inte alla kanske kan tolerera den fulla och outspädda smak av roten. Detta kan göras för att lindra illamående och yrsel.


Även om det har många hälsofördelar, bör du undvika att ge EU ginseng till barn. Det finns inte tillräckligt långsiktiga studier som gjorts på hur det påverkar små barns kroppar så inte ge det till ditt barn, såvida inte annat anges en barnläkare.

Hur man använder roten till amerikansk ginseng. Använd flytande tinktur.
Hur man använder roten till amerikansk ginseng. Använd flytande tinktur.

Om du är gravid eller ammar, rådgör med din läkare. Om du lider av sömnlöshet, högt blodtryck, har en psykisk störning eller har andra redan existerande medicinska tillstånd, bör du söka även råd från en utbildad läkare innan man beslutar att använda EU ginseng.