E2h

Hur man använder stegräknare för att mäta walking framsteg

Stegräknare är små enheter som du bär med dig för att mäta antalet steg du tar. Du kan bära dem hela dagen, eller bara när målmedvetet promenader för motion. De kan hjälpa dig sätta upp mål och bestämma hur långt du har gått. En stegräknare kan hittas för bara några dollar, och dessa enheter är ovärderliga om du planerar att gå för motion. Så här använder stegräknare för att mäta walking framsteg:

Hur man använder stegräknare för att mäta walking framsteg. Skaffa en stegräknare.
Hur man använder stegräknare för att mäta walking framsteg. Skaffa en stegräknare.

  1. Skaffa en stegräknare. Ditt första steg i att använda en stegräknare är att köpa en. De sträcker sig från enkla till komplexa, och som alla andra prylar, det finns många olika val på marknaden idag. För att spåra antalet steg du tar, är allt du behöver det mest grundläggande stegräknare. Stegräknare är enkla att använda, bara klipp dem på ditt bälte eller liknande område, och stegräknaren registrerar antalet steg baserade på kroppens rörelser.
  2. Bestäm hur mycket du normalt gå. Du kan bära den för en hel dag för att se hur mycket du går, eller om du har en uppsättning rutin att gå för motion, mäta hur många steg du tar i en typisk promenad session. En stegräknare mäter antalet steg, de flesta människor tar ca 2.000 steg per mil, även om detta är beroende av din steglängd. Om du vill bestämma en närmare nummer att använda, gå till ett spår och använda stegräknare när man går en mil. Antalet steg är antalet per mil när du tar din steglängd beaktas.
  3. Bestäm hur mycket du ska gå. De flesta experter säger att 10.000 steg per dag är ett bra mål att förbli friska. Många människor är mycket mer stillasittande än detta, särskilt om de arbetar i en kontorsbyggnad eller annan plats där promenader är inte en stor del av deras dagliga rutin. Faktum är att många människor går bara omkring 3.000 steg per dag. Kom ihåg att detta inkluderar alla dina aktiviteter från att vakna upp till att gå till sängs, ett bra mål när man går för motion är cirka 3.000 steg, som bör ta ungefär en halvtimme och täcka en och en halv mil.
  4. Uppsatta mål. Planera för att öka mängden du går med mer än tio procent per vecka, men du kanske kan öka med mer om du just har börjat en promenad program men är relativt passa. Genom att bryta upp det i enskilda steg, kommer du att kunna öka mängden långsamt över tiden. Arbeta dig upp med 500 steg eller så, men bli inte avskräckt om du inte kan uppfylla dina mål, och justera dina mål om det behövs.
  5. Spåra dina framsteg. Kom ihåg att alltid bära din stegräknare, antingen när du går promenader eller hela dagen, beroende på dina mål. Försök att slå dina mål med lite varje gång. Även om du bara kan gå lite, kanske 1.000 steg, det är hälften av en mil. Bryta ner den i enskilda steg kan vara ett bra sätt att hålla sig motiverad oavsett din kondition.

Stegräknare är ett bra motiverande verktyg, oavsett om du just har börjat en rundvandring eller har gått i träning under en ganska lång tid.