E2h

Hur man använder vitaminer för att öka ämnesomsättningen

Det är ett faktum att ju äldre vi blir

Det är ett faktum att ju äldre vi blir, desto långsammare vår ämnesomsättning blir. Så hur påverkar detta våra kroppar? Även om vi håller samma diet innebär en långsammare ämnesomsättning våra kroppar kommer att ha en svårare tid att omvandla maten vi äter till energi. Mat som inte är omvandlas till energi blir fett och vi får den extra vikten. Det är problemet. Vad vi behöver är något som kan öka ämnesomsättningen, vilket är vad vitaminer också kan göra. Här är tips på hur du kan använda vitaminer för att öka din ämnesomsättning, och en del saker du kan göra för att komplettera ditt intag av vitaminer och göra den mer effektiv.

Hur man använder vitaminer för att öka ämnesomsättningen. Anpassa sig till en friskare, vitamin-infunderas kost.
Hur man använder vitaminer för att öka ämnesomsättningen. Anpassa sig till en friskare, vitamin-infunderas kost.

  • Anpassa sig till en friskare, vitamin-infunderas kost. Det bästa och enklaste sättet att ta vitaminer för att hjälpa till att öka din ämnesomsättning är att hålla sig till en hälsosammare kost. En som innehåller mycket frukt och grönsaker som är rika på vitamin A, B-komplex, och C.
  • Rådgör med din läkare. Det skadar aldrig att rådgöra med din läkare, eftersom han vet bäst om din fysiska hälsa och kondition. Du kan be rekommendationer om vad vitaminer du kan ta som skulle hjälpa till att snabba upp din ämnesomsättning. Det är också bäst att rådgöra med din läkare först eftersom han kommer att överväga att rekommendera dig vitaminer som inte kommer i konflikt med föreskriven medicin som du tar för ett befintligt hälsotillstånd, om du har någon.
  • Bestäm vilka vitaminer du behöver mer. Du behöver bara ta vitamintillskott som behövs. Till exempel, om du känner att du blir lätt trött och sliten för det mesta, kanske du saknar några vitamin B i kosten. Ta en vitamin B-komplex tillskott skulle säkert hjälpa dig att få mer energi och bekämpa tröghet och trötthet. Om du märker att du är lätt benägna att fånga förkylningar och andra milda virus, måste du skärpa ditt immunförsvar genom att ta mer naturliga doser och tillägg av vitamin C
  • Satsa på en multi-vitamin dos varje dag. Multivitaminer är en dime ett dussin dessa dagar och det finns ingen anledning för dig att ha ett recept så att du kan få en. De innehåller alla vitamin-och mineraltillskott du kommer att behöva från A till zink.
  • Lägg till ett vitamin B-komplex tillskott. Vitamin B-komplex ger våra kroppar med så många saker det behöver för att fungera normalt, att även en liten brist skulle orsaka bakslag som mindre dermatit eller håravfall. I själva verket, vitamin B hjälpmedel för att uppnå frisk hud, muskler tonas, starkare immunförsvar, samt normal celltillväxt och funktioner. Mat källor som bananer, potatis, linser, mejeriprodukter, ägg, chilipeppar och fullkornsprodukter är bra naturliga källor till vitamin B. Samtidigt äta lever, kalkon och tonfisk kommer att ge dig din välbehövlig dos av vitamin B-12.
  • Ät välbalanserade, regelbundna måltider. Den "aldrig hoppa över måltider"-regeln gäller också när du vill öka din ämnesomsättning. Många av oss är luras att tro att om vi hoppar över måltider eller äter väldigt lite, vi gå ner i vikt. Det är en vanlig missuppfattning. Hoppa över måltider bara gör oss hungrigare och upprör ut ämnesomsättningen. Vår kropp kommer inte att ha tillräckligt med mat för att omvandla till energi, och om det händer, åberopat förvaras upp energi, som naturligtvis behöver bytas. Om du använder det upp för du bara sluta svag och trög.
  • Komplettera med en vanlig träning regim. Du måste också lägga till en regelbunden träning regim till formel om du vill att vitamintillskott för att träda i kraft snabbare. Aerobics och hjärt-nyttiga övningar som att gå i 30 minuter 3-4 gånger i veckan kan gradvis göra underverk för att förbättra din hälsa. Det kan öka ämnesomsättningen och lämnar dig mer energi.

Om du vill omedelbart öka din ämnesomsättning

Om du vill omedelbart öka din ämnesomsättning, ska du inte sluta med att ta vitamintillskott bara. Naturligtvis kommer de vitaminer fortfarande göra sina underverk, men du måste också slutföra det med några hälsosamma vanor som skulle hjälpa din vitamintillskott ger bättre resultat. Anta en hälsosammare kost, regelbunden träning regim som skulle passa dig, och kom ihåg att äta regelbundna måltider varje dag. Med dessa gemensamma ansträngningar plus lite tålamod, kommer du vara säker på att nå ditt mål på nolltid.