E2h

Hur man äter hälsosamt på en julfest

Sluta känna skuld efter pigging på fester

Alla älskar en bra julfest. Det är en bra tid att umgås med dina vänner och fira säsongen, men många kvinnor vid denna tid på året ger upp på att försöka gå ner i vikt och använda det som en ursäkt för att grisen ut. Detta kan lämna dig känslan skyldig nästa dag och göra det svårare att gå ner i vikt eftersom du ska slåss mot intensiva socker cravings och extra pounds långt efter festande är över.

Det är ett sätt att njuta av julen och fira med dina vänner, familj och kära älskade utan pigging och sedan känna skuld nästa dag. Följ dessa tips och du kommer att vara långt före dig själv när du gör din nyår åtagande att gå ner i vikt.

 1. Ät rätt innan du anländer. Du vet att det kommer att finnas massor av kaloririka, högförädlade livsmedel på julfest ... och det är de livsmedel som du försöker undvika för att gå ner i vikt. Om du har gått mer än 2 timmar utan att äta, du kommer att vara i "desperation zonen" där din kropp kommer att vara desperat för kalorier. När du är i denna desperata tillstånd, är nästan omöjligt att motstå kaloririka, högförädlade livsmedel.

  När du äter en måltid med låg fetthalt protein, en långsamt brinnande carb, och massor av grönsaker strax innan du åker hemifrån, kommer du anländer fullständig och kunna motstå de livsmedel som du vet att du egentligen inte vill äta ( och bara lämna dig att känna skuld för att äta dem). Om du inte har tid att äta en hel måltid, äta en bit frukt och en handfull råa nötter. Detta kommer att hålla dig mätt i minst 2 timmar och från "desperation zonen." På så sätt kommer du att ha medveten kontroll över den mat du väljer att äta.

 2. Ät 3 eller 4 måltider den dagen. När du äter under dagen, är det mindre troligt att grisen ut på natten. Detta är särskilt viktigt när du kommer till en julfest. Det betyder att om festen börjar sent på eftermiddagen eller kvällen, bör du äta en hälsosam, naturlig frukost med protein och en långsamt brinnande kolhydrater (äggvitor och havregryn är min favorit), och sedan en 2: a måltid såsom en proteinshake med bär, och kanske till och med en 3: e måltid såsom en grön sallad med lax och brunt ris.

  Många kvinnor hoppar över frukosten och svälta sig tidigt på dagen för att "spara" för alla kalorier de vill äta senare på natten. Nåväl, detta gör faktiskt saker och ting värre för om din kropp berövas kalorier, kommer det tror att det finns en brist på mat runt. Och så fort du äter något, kommer din kropp lagra de kalorier som fett.

  Äta små, naturliga måltider under dagen faktiskt snabbar upp din ämnesomsättning eftersom det håller dina blodnivåer stabil. När ditt blodsocker skjuter upp för högt, lagrar du fett och när det doppar ner alltför lågt, du har intensiv cravings eftersom din kropp behöver kalorier NU. Att äta hela dagen håller dig energi och alert, och det signalerar till kroppen att "Livsmedel är överallt. Jag behöver inte lagra fett."

  När du äter varje 2-3 timmar (5 eller 6 måltider per dag) med start så fort du vaknar, håller denna blodsockernivån stabil och håller dig från begäret kaloririka, bearbetade livsmedel senare under dagen. Om du redan har haft 2 eller 3 måltider innan du anländer till festen, kommer du ha mycket mer kontroll över viljan att äta allt som gödning livsmedel som är skyldig att vara där, och den mat du äter är mindre benägna att får lagras på din rumpa.

  Hur man äter hälsosamt på en julfest. Ät rätt innan du anländer.
  Hur man äter hälsosamt på en julfest. Ät rätt innan du anländer.

 3. Gå runt spridningen av maten innan du fyller din tallrik. Var på jakt efter hälsosamma alternativ och fråga vad ingredienserna är i varje maträtt. Grönsaker är bra för dig, men om de är täckta med smör och grädde sås, de är inte längre ett hälsosamt alternativ. Ta reda på exakt vad hälsosamma val du har innan du bestämmer vad du vill äta.
 4. Ta med din egen hälsosam mat med dig. Det finns inget värre än att bli instängd på en fest där den enda mat som finns att äta är kaloririka livsmedel som du vet kommer att skicka ditt blodsocker skyhöga och göra dig lagra fett. Du har kontroll över din hälsa, och du kan inte lita på andra människor för att mata dig.

  Det enda sättet att veta säkert att du kommer att stanna på väg att förlora vikt och äta hälsosamt är att föra din egen mat med dig. Ta lite frukt och en påse av naturliga, osaltade nötter. Detta är ett utmärkt sätt att ta dig igenom din "mumsa lust" när det finns massor av chips och ohälsosamma mellanmål omkring dig. Äta krispigt, är friska nötter lika kul som att äta dessa oljig, stekt chips ... i själva verket är det roligare eftersom du vet att de är goda och bra för dig. Och om du känner för att komma i julstämning, ta en hälsosam maträtt eller sallad för alla att dela. Så att du vet att det kommer att finnas minst en hälsosam maträtt som du kan äta. (Plus, får du bra karma poäng för att hjälpa andra människor äter hälsosamt.)

 5. Fyll på grönsaker och sallad först. Sedan gå tillbaka och äta mindre portioner av semester rätter. Du kommer bli förvånad över hur mycket lättare det är att äta bara en liten bit av den kaloririka, livsmedel gödning när du har den första kursen av en stor sallad och grönsaker.
 6. Undvik kaloririka drycker. Ingenting ger kalorier till din diet snabbare än alkoholdrycker. Någon form av alkohol är en "kalori-tät" mat. Vid sju kalorier per gram, packar det nästan dubbelt så många kalorier som antingen kolhydrater eller protein. Och när alltför många kalorier träffa ditt system på en gång, detta är vad som orsakar din kropp att utsöndra insulin och lagra fett.

  Bara detta är ett allvarligt hinder när du försöker gå ner i vikt men de skålar marker och kaloririka mellanmål mat och socker-fyllda öknar kan också göras mer lockande när dina hämningar är nere. Det är där med de nyttiga snacks du förde tillsammans med dig kommer att rädda dig från att ladda upp på kaloririka livsmedel bara för att du har lust att mumsa.

  Om du väljer att njuta och fira med några drinkar, se till att hålla sig borta från de kaloririka, socker-fyllda blandare och var noga med att säga "nej" till äggtoddy. Drick en vodka soda med en twist av lime. Och för att verkligen dra ner på kalorierna, tillsätt lite kolsyrat vatten till ditt vin. Det är vad de gör i många europeiska länder och de faktiskt föredrar sitt vin på detta sätt. Alternera mellan ett glas vatten och en alkoholhaltig dryck under hela firandet, och du kommer att klippa din kaloriförbrukning i hälften och bo i en sammanhållen stat som kommer att hjälpa dig att göra hälsosamma val.

 7. Fira semester och ha kul! Varför tycker du att gå på fester? Jag är säker på att du går till partier, som de flesta kvinnor, att ha kul, släppa loss och fira livet med dina vänner, familj och nära och kära. Så om det är ditt huvudsakliga mål, då det är vad du ska göra. Ju mer engagerad du är i goda samtal, skratta och njuta av dig själv, desto mindre troligt att du kommer att sväva runt maten, fyllning ditt ansikte. Och ju mer du släppa lös och ha kul, du desto mindre sannolikt kommer att lockas in i att äta av tristess.

  Tänk på detta ... genom att INTE pigging ut, vad är du miste om egentligen? Du vet hur det känns att grisen ut och äta alldeles för mycket av den mat du vet är dåligt för dig. Du vet vad det momentana omedelbar tillfredsställelse handlar om ... är det verkligen så roligt? Är det verkligen värt det skuld och den extra viktökning?

  Ytterst, bara du kan avgöra. Men jag har en känsla av att du kommer att ha en mycket bättre tid att njuta dina vänner och familj än pigging ... igen. Och sedan mår dåligt om det nästa dag. Kom ihåg varför du är där - för att fira semester med de människor som är viktigast för dig i ditt liv. Så omfamna firandet attityd! Ha så kul som du kan ... dansa, sjunga, skratta, spela spel, har djupa samtal och intima stunder - verkligen absorbera dig i firandet av det hela.

Sluta känna skuld efter pigging på fester. Ät 3 eller 4 måltider den dagen.
Sluta känna skuld efter pigging på fester. Ät 3 eller 4 måltider den dagen.

Du har gjort ett åtagande till dig själv att du är en person som gör hälsosamma val, men det betyder inte att ditt liv måste upphöra. Det finns ett sätt att leva en hälsosam livsstil och ändå ha den mest att detta livet har att erbjuda ... hittar du längre ner på denna väg du går, att du får mer glädje av livet när man lever och älska med hälsan .

Andrea Albright är författare till " Hur gå ner i vikt genom utfodring och närande din ande . " För mer bra tips om att förlora vikt, leva ett hälsosamt och roligt livsstil, och övervinna de utmaningar som den snabba matkultur omkring oss, registrera dig för hennes fria nyhetsbrev .