E2h

Hur man äter rå mat detox diet

Många människor ta beslutet att göra detox diet. Om du vill göra en hälsosam detox, kanske du vill tänka på en raw food diet detox. Rå mat dieter, som begränsar dig från att äta bearbetade livsmedel, kan vara mycket hälsosam detox diet planer. Du kommer att gå ner i vikt genom att inte konsumera några av de mest skadliga saker för din kropp.

Steg 1

Bestäm vilken typ av rå kost du vill vara på. De flesta människor föredrar att göra en vegan rå detox kost eftersom det kommer att hjälpa dig gå ner mest i vikt. Mejeriprodukter, ägg och kött är alla kända för att innehålla en högre procentsats av fett och kalorier än grönsaker och frukter gör. De som väljer att äta kött på en raw food diet detox bör vara försiktig med bakteriell kontamination, såsom E coli och Salmonella, vilket kan påverka okokt kött.

Steg 2

Fyll på frukt och grönsaker. Varje gång du känner dig hungrig på rå kost, kommer du vill äta frukt och grönsaker. Inte bara är de mindre benägna att orsaka dig att bli sjuka om de inte kokas, men de ger också kroppen med viktiga vitaminer och näringsämnen. Grönsaker brukar vara en något hälsosammare val än frukter eftersom de innehåller mindre socker och kommer att hålla dig mätt längre. Vissa grönsaker, såsom majs och potatis, erbjuder minimala hälsofördelar och bör begränsas när du är på en diet för att gå ner i vikt.

Steg 3

Hur man äter rå mat detox diet. Steg 1.
Hur man äter rå mat detox diet. Steg 1.

Undvik att använda förädlade livsmedel att förbereda frukter eller grönsaker. Salladsdressing, mjölk och smör är alla bearbetade livsmedel som du kan normalt använder när de förbereder eller äta grönsaker som du behöver för att undvika på en raw food diet detox. Istället, överväga att använda en minimal mängd olivolja eller vinäger med dina grönsaker om du inte kan komma förbi tanken på att äta din mat utan smak.

Steg 4

Var uppmärksam på de drycker som du förbrukar samtidigt på en raw food diet detox. De kan antingen göra eller bryta hur effektiva kosten kommer att vara för dig. Det bästa alternativet för dig att dricka vatten eller ett hälsosamt alternativ, såsom grönt te. Drick inte läsk eller alkohol under en raw food diet eftersom sockret kommer att skada din diet. Om du planerar att pressa juice själv, kommer du vill hålla sig borta från det.

Steg 5

Lägg nötter och frön till din diet. De kan göra ett utmärkt alternativ till frukt och grönsaker. Nötter innehåller omega-3, som är känd för att stöd i viktminskning. Nötter och frön innehåller båda andra viktiga näringsämnen. Också hålla i minnet att du kan lägga torkad frukt till din diet, men du bör bara äta dem med måtta, eftersom de kan innehålla höga halter av socker.

Steg 6

Steg 2. Steg 3.
Steg 2. Steg 3.

Inkludera alla obearbetade eller ekologiska livsmedel i din kost. Det finns ett brett utbud av dessa livsmedel att välja mellan, och de är alla säkra från en rå kost detox. Du kan hitta allt från ekologiska klubbor till ekologisk pasta. Du kan också hitta ett brett utbud av ekologiska frukter och grönsaker, som är kända för att vara rikare med vitaminer.


En rå kost detox kan vara mycket frisk och leda till viktminskning om de följs på rätt sätt. Om du börjar må dåligt alls medan du är på en raw food diet, är det bästa du kan göra stoppa det. Uppsök läkare om du upplever kräkningar, diarré eller feber, eftersom dessa är alla tecken på matförgiftning.