E2h

Hur man behandlar aggressivt beteende

Aggressivt beteende kan orsakas av en mängd faktorer såsom stress

Aggressivt beteende kan orsakas av en mängd faktorer såsom stress, sjukdomar, personlighetsdrag, situationer, etc. När du befinner dig i närvaro av aggressivt beteende, förblir nivå väg. Promenad om möjligt. Om du måste ta itu med det, här är några saker du kan göra.

Hur man behandlar aggressivt beteende. Öva effektiv kommunikation.
Hur man behandlar aggressivt beteende. Öva effektiv kommunikation.

  • Öva effektiv kommunikation. Missförstånd är ofta orsak till spänningar mellan människor. När man talar med en aggressiv person, eller om du har aggressiva tendenser, prata tydligt. Undvik att använda ord som utlöser fientliga reaktioner. Var uppmärksam när den andra personen talar och undvika att skära i. Läs mer om hur man blir en effektiv kommunikatör att bättre hantera aggressivt beteende.  
  • Förhindra ytterligare angrepp. Separera person från sak eller situation som är att provocera sin aggression. Ta honom till en lugn och trygg plats och uppmuntra honom att ta djupa andetag. Låt honom inte har tillgång till potentiellt skadliga föremål som han kan använda som ett vapen mot sig själv eller andra.  
  • Ge utlopp. När den aggressiva personen på ett säkert ställe, låt honom få utlopp för sin aggression. Släppa känslor är frisk, inte bara psykiskt utan fysiskt också. Detta uttag kan sport, hobbies, sysslor, motion och liknande. Detta kan ske i form av verbalt, skriftligt eller konstnärligt uttryck. Har välja honom utlopp att han är bekväm med.  
  • Identifiera källan till aggression. När källan aggression är isolerad, det lyckades bättre. Gör den aggressiva personen stanna upp och tänka på vad som stör honom. Innan du gör detta måste du få honom till en avslappnad stämning för att möjliggöra klart tänkande.  
  • Identifiera det gäller aggression. Beteenden har ofta ett syfte. Låt honom fundera på i hans aggression. Sedan hjälpa honom att hitta alternativa beteenden för att möta dessa ändamål.  
  • Uppmuntra icke-aggressiva beteenden. Var uppmärksam när den aggressiva personen beter korrekt och artigt, och ignorera aggressivt beteende när det är möjligt. Beröm personen när han var bestämd och icke-aggressiv. När detta är gjort konsekvent, kan han anpassa önskvärda beteenden.  
  • Få psykologisk rådgivning. En psykolog kan behandla aggressivt beteende. Han bestämmer orsaken till personens aggression och kan förskriva läkemedel eller terapier för att behandla den.  
  • Få support. Det finns gott om stödgrupper för aggressivt beteende, inklusive grupper vredesterapi och liknande. Stödgrupper är inte begränsade till organisationer. De kan vara vänner, familj och vårdpersonal som är oroade över den aggressiva personen välfärd. En stödjande nätverk bidrar i hög grad människor som har problem.  
  • Använd begränsningar eller sedering. När den aggressiva personen orsakar svår skada andra eller sig själv, kan det vara nödvändigt att begränsa eller stillsam honom. Du kan bara göra detta om du har rätt att göra det, till exempel om du är en sjukvårdspersonal eller polis. Vanligtvis görs detta endast som en sista utväg.


Aggression är en normal känsla och visas med olika typer av människor över hela världen. Men det blir skadligt när uppvisade ofta, kraftfullt och olämpligt. Aggressiva människor måste lära sig att hantera känslor innan de agerar och beslutar. Söka hjälp från en psykolog och de som är kapabla att behandla aggressivitet. Denna artikel ersätter inte deras tjänster.