E2h

Hur man behandlar blåsor

Blåsor är en vanlig företeelse på människors händer och fötter när du deltar i en fysisk aktivitet under en längre tid. Till exempel kan ett maratonlopp ger dig blåsor på fötterna. Om du arbetar med elverktyg med grova handtag för en lång tid, kommer din hand att utveckla blåsor på grund av friktion och vibrationer. När dessa utvecklas, bör det inte tas på allvar och bör behandlas omedelbart för att undvika infektion. Här är några behandlingsalternativ rutiner och tips för den genomsnittliga blistret.

Skydda dina händer. Om du börjar utveckla blåsor och inte har de nödvändiga verktygen och desinficering lösning tillgänglig, så ska du fokusera på att skydda dessa oönskade och smärtsamma skador. Inte för Guds kärlek, pop dessa rotskott. Popping dem kan orsaka infektioner och bli mer smärtsam. Istället handskar eller linda en mjuk och ren trasa runt handen eller fötter tills du kan behandla blåsor. För små blåsor, kan behandlingen inte krävas eftersom med tillräckligt skydd, dessa avtar, torka, och långsamt återhämta tillbaka till det normala.

Tvätta händerna. När du når ett område där vatten

Tvätta händerna. När du når ett område där vatten, tvål och andra rengöringsmedel och verktyg finns tillgängliga, börja behandlingen genom att tvätta händerna med rent vatten. Se till att vara försiktigt för att undvika misstag poppar blåsan. Applicera lite desinficerande eller antibakteriell tvål och se till att den lathered generöst runt handen. Var uppmärksam på soaping omgivande huden på blåsan. Pat händerna torra med en ren och torr handduk efter. Återigen, vara noga med att inte smälla blister. Om inget vatten och tvål finns, då desinficera din hand med tvättsprit.

Punktera blåsan. Jag vet att jag har betonat inte poppar blåsan men den här gången kan du men det måste göras på rätt sätt med ett verktyg som gör det möjligt att göra det på rätt sätt. Få en ren nål och släck den med tvättsprit för att desinficera och sterilisera den. Om du har ett ljus eller en ljusare, kan du värma upp nålen istället. När steril försiktigt punktera ett litet hål vid kanten av blåsan. Låt huden på blåsa på att säkerställa maximalt skydd från väder och vind och infektioner. När punktering är genom, dra nålen och kassera den. Tryck försiktigt eller pressa vattnet inuti blåsan ut genom hålet du gjort med nålen. Torka bort vattnet och applicera en anti-bakteriell kräm eller salva. Använd inte alkohol eller jod eftersom detta kommer bara att göra saken värre. När det är klart, täck blåsan med en ren bandage. Ändra bandaget dagligen tills blåsan läker helt.

Detta är rätt sätt att behandla en blåsa

Hur man behandlar blåsor. Tvätta händerna. när du når ett område där vatten.
Hur man behandlar blåsor. Tvätta händerna. när du når ett område där vatten.

Detta är rätt sätt att behandla en blåsa. Popping den och peeling av huden bort är en absolut no-no. Popping och peeling kommer utsätta såret för infektion som kan leda till pus och stark irritation. Om det händer, då du kommer att behöva hitta närmaste läkare för att få dina blåsor behandlas.