E2h

Hur man behandlar bunions

Bunions. Ja! De är säkert smärtsamt! Hur får man bli av med dem? Läs vidare om några vänliga riktlinjer.

Hur man behandlar bunions. Första saker först.
Hur man behandlar bunions. Första saker först.

 • Första saker först. Det finns många sätt hur människor skaffar bunions. Vissa säger att de är ärftliga. Så om du har märkt en formation på foten och tårna, kontrollera dina föräldrars bakgrund. Läkare har definierat en orsak till bunions ha en onormal ben och ligament struktur. Medan vissa bunions är genetiskt utvecklade, kan andra fall helt enkelt på grund av försummelse. Här är tips för att undvika bunions.
  • Handla en skor som passar. Dålig skor som inte passar ordentligt kan verkligen leda till Hallux Valgus. Kom ihåg lotusfötter de gamla kinesiska kvinnor? Titta närmare på deras deformerade fötter. De hade dessa små och tunga skor i flera år, skada deras ben och nästan förlamande dem. Olämplig skor är en viktig faktor i att förvärva bunions.
  • Gör överanstränga inte dina fötter. Var medveten om dina fötter börjar känna lite trött. Sitt ner, slappna av och minska lasten på fötterna. De är ju de ädla bärare av hela din kroppsvikt.
 • De enkla metoder. Även om dina bunions kan ha bara börjat att bilda och är inte så allvarligt ännu, kanske du vill behandla dem omedelbart innan du får skrämmande möjlighet att träffa dina kirurger.
  • Använd smärtstillande medel. Denna typ av behandling lovar inte en långsiktig effekt, men dess funktion är att lindra smärtan när du inte längre kan ha befogenhet att tolerera det. Bara överdriv inte. Kom ihåg att detta inte är ett botemedel i sig. Detta är bara en lättnad.
  • Applicera is. Ice är ett mycket effektivt och enkelt sätt att lindra inflammation på det drabbade området. Tyngden och stress ackumulerats i timmar ska tröstade och det blir ett lyft för ordentlig blod och syre flöde som minskar risken för större bunions.
  • Använd speciella mul kuddar. Ortoser är en fot enhet som är installerad i dina skor för att behandla fot avvikelser. Detta kommer i olika strukturer, såsom vadderade klackar och sulor. Detta är utnyttjat av apotek och kan även personligen utformad genom laboratorietekniker.
  • Bär fotmanschetter. Innan du går till sängs, tvätta fötterna och linda de drabbade fötter med liktorn remmar. Studier visar att det gradvis kan platta till bula.
  • Vila fötterna uppåt. Vila fötterna i ett högt läge släpper spänningar som har samlats in över tiden och gör sig av liktorn-bildande svampar.
 • Kontakta din kirurg. Ihåg låten "Jag gjorde mitt bästa? ... Men bäst var inte tillräckligt bra". Ja, har du gjort allt för att undvika kirurgen men det finns inget annat sätt. Smärtan är för mycket och du vill bara amputera hela foten! Men det finns inget behov av denna överdrift. Du måste helt enkelt ta bort roten av bunions med hjälp av dina vänliga läkare.
  • Tala med din läkare. Han kommer att föreslå de bästa saker som du måste göra innan, under och efter operationen.
  • Ta hand om behoven hos dina fötter regelbundet. Vill du ha ett annat par bunions efter behandlingen? Ansvaret ligger på hur du tar hand om dina fötter.

Bunions är inte alls dödliga

Bunions är inte alls dödliga, men de kunde dramatiskt påverka humör, beteende och arbetar prestanda lidande. Nästa gång kanske du vill tänka tre gånger innan man köper söta men opraktiska skor. Happy Feet!