E2h

Hur man behandlar en bebis feber utan medicinering

Oavsett hur hårt du försöker att ta hand om ditt barn

Oavsett hur hårt du försöker att ta hand om ditt barn, kan feber fortfarande ibland hända. Precis som någon annan person, ett barn kan också ha feber. En feber i en baby är farligare än vuxna. Det är viktigt att behandla ditt barn naturligt. Ge honom medicin kommer bara skada honom. Det är bäst att låta ditt barns immunförsvar slåss av viruset och försvara kroppen.

Hur man behandlar en bebis feber utan medicinering. Se till att ditt barn dricker mycket vatten.
Hur man behandlar en bebis feber utan medicinering. Se till att ditt barn dricker mycket vatten.

Här är ett enkelt sätt att behandla ditt barns feber utan medicinering.

  • Se till att ditt barn dricker mycket vatten. Kom ihåg att hålla ditt barn hydratiserade. Eftersom feber gör att människor svettas, är det viktigt att fylla på vatten i kroppen. För ett spädbarn, se till att ge honom mjölk av ammande honom eller vatten ur flaska mata honom. För en äldre spädbarn, få honom att dricka mycket vatten eller juice. Gör honom dricka apelsinjuice kommer inte bara rehydrera honom men kommer också att stärka immunförsvaret. Detta beror på att apelsiner har gott om vitamin C, vitamin som krävs för att öka immunförsvar.
  • Undvik att ge långa bad. Du kan välja att ge dina babybad svamp i stället. Se till att vattnet är ljummet. Du kan också kyla vatten när du badar ditt vatten. Istället för att soaping ditt barn, kan du lägga till alkohol till vattnet när du badar. Efter bad, se till att klappa torr ditt barn och klä honom i lätta kläder. Detta kommer att hjälpa värmen fly kroppen. Om ditt barn ständigt svettas, se till att byta kläder omedelbart. Undvik att lämna ditt barn i våta kläder. Detta kommer inte hjälpa till att sänka ditt barns temperatur. Å andra sidan, täcka upp ditt barn i tjocka kläder om han ständigt rysningar. Detta innebär att ditt barn känner mycket kallt och hans kropp svarar på temperaturen. Det är emellertid viktigt att kontrollera om frossa stannar. Om den gör det, ta bort tjocka kläder och ändra kläder till tunnare kläder.
  • Ge ditt barn en hel del vila. Undvik att föra barnet till överfulla varma platser. Se till att lägga en kall handduk på ditt barns panna för att sänka temperaturen. Låt ditt barn sova.
  • Se till att ditt barn inte värmekänsla. Du kan sänka temperaturen i rummet om ditt barn värmekänsla. Om han svettas, betyder det att värme flyr hans kropp. Om den gör det, känner han varmt. Du kan välja att slå på klimatanläggningen eller öppna fläkten.
  • Mata honom väl. Se till att mata ditt barn hälsosam mat, särskilt när han är sjuk. Undvik att ge honom fet mat. Detta kommer bara leda honom tarmproblem. Minska mejeriprodukter också.


Det är viktigt att ständigt se över ditt barn

Det är viktigt att ständigt se över ditt barn. Ibland kräkningar kan förekomma. Se till att rensa ditt barn när detta händer. Det är också viktigt att känna till normal temperatur när barnet har feber. Om ditt barn är mindre än 12 månader, ska normalt feber temperatur vara lägre än 100.3F. Om det är över det, rusa barnet till sjukhuset. För barn 2-3 år, bör temperaturen vara lägre än 102F.