E2h

Hur man behandlar en diafragmabråck

Diafragmabråck är ett tillstånd som uppstår när en del av magsäcken skjuter uppåt in i brösthålan genom en öppning i membranet. Det utrymme som skapas gör mat och syror magen strömmar in i matstrupen och orsakar halsbränna och smärta i bröstet. Här är hur man behandlar en diafragmabråck:

  1. Vet symtom på hiatal bråck. Dessa är halsbränna, bröstsmärta, rapningar, svårigheter att svälja, blockerade matstrupe, kräkningar och illamående. Hiatal bråck får inte märkas särskilt om de är små, men kan större bråck inte vara lätt att ignorera. Detta kan också bli värre under graviditeten, i vissa positioner, t.ex. framåtlutad och liggande, eller utföra vissa aktiviteter såsom att lyfta tunga föremål och ansträngning,
  2. Ligg inte ner direkt efter maten, och inte äta för 3 timmar innan sova. Ät mindre men mer frekventa måltider. Undvik att äta för mycket för att förhindra magen från att svälla och stiga in i brösthålan. Håll dig borta från sura livsmedel och brända livsmedel, eftersom dessa kan orsaka surhetsgraden i magen att stiga. Hålla rätt vikt, eftersom fetma kan anstränga buken och förvärra en diafragmabråck. Ät pastiller eller tugga på tuggummi för att öka salivproduktionen och tvätta bort magsyra som har funnit sin väg in i matstrupen.
  3. Undvik rökning eftersom nikotin slappnar matstrupen sphincter och kan orsaka magsyra att stiga in i halsen.
  4. Undvik att bära åtsittande kläder som sätter press på buken som korsetter, midjeband, bälten och snäva byxor och kjolar.
  5. Undvik att lyfta tunga föremål. Om du är diagnosen ett diafragmabråck, sluta lyfta tunga föremål och fråga andra människor eller utnyttja enheter för att hjälpa dig.
  6. Öka vinkeln på din sänggavel för att förhindra magsyra från att strömma uppåt i halsen och skydda matstrupen. Gör kanten av gaveln stiga ca 6 och en halv inches från resten av sängen. Se bara till att sängen inte böjer i midjan eftersom detta kan förvärra situationen.
  7. Öva avslappningstekniker och gör alternativa metoder såsom meditation, massage, hypnos, tai chi, akupunktur och andra för att lindra symptomen av en diafragmabråck.
  8. Du kan behandlas med mediciner för att lindra symptom på hiatal bråck. Det kan vara antacida, protonpumpshämmare och H2-blockerare som neutraliserar surhetsgraden i magen.
  9. Tala med din läkare om eventuella mediciner du tar. Vissa typer av läkemedel ökar sura uppstötningar och orsaka dina symtom blir värre.
  10. Opereras. Om andra metoder inte lyckas, kan operation göras för att rätta till en diafragmabråck. Detta rekommenderas särskilt om du upplever allvarliga symtom som andningssvårigheter eller kontinuerlig blödning. Operationen kommer att flytta magen tillbaka till sitt ursprungliga läge eller reparera klyftan i membranet. Det kan också linda övre magen runt matstrupen för att kompensera för en skör nedre matstrupen sphincter.

Hur man behandlar en diafragmabråck. Vet symtom på hiatal bråck.
Hur man behandlar en diafragmabråck. Vet symtom på hiatal bråck.

Hiatal bråck kan botas på olika sätt, men det bästa sättet är att leva en hälsosam livsstil. På så sätt kommer du bota din diafragmabråck och har en sundare kropp också.