E2h

Hur man behandlar en fet läpp

Innan du försöker att behandla det fett läpp på egen hand

Innan du försöker att behandla det fett läpp på egen hand, först överväga om du behöver omedelbar läkarvård. Skada på läpparna eller en liten del i munnen är okej för huskurer. Men om ditt fett läppen också har påverkat ditt tandkött och tänder, måste du överväga att få medicinsk hjälp. Detta är en mer allvarlig fett läpp fall som behöver allvarligare behandling.

Hur man behandlar en fet läpp. Grapefrukt utsäde utdraget.
Hur man behandlar en fet läpp. Grapefrukt utsäde utdraget.

För tiden, här är de saker du kan göra för att behandla fett läpp:

  • Saltvatten. Tillsätt några droppar av saltlösning till kallt kranvatten. Gurgla med denna blandning för att hjälpa till att läka det trauma i munnen. Om du inte har saltlösning, kan du använda lite salt i kombination med varmt vatten. Denna blandning kommer att ge en stickande känsla när du gurgla. Men smärtan är säker värt utväg eftersom saltet har naturliga antiseptiska egenskaper.
  • Grapefrukt utsäde utdraget. Några droppar av denna sätts till vatten är den perfekta lösningen för att tvätta den feta läpp. Den grapefrukt utsäde utdraget har desinficerande egenskaper som hjälper snabbare sårläkning.
  • Honung botemedel. Blanda lite honung med några mycket smör. Sätt blandningen på det drabbade området för att påskynda läkningen. Du kan också använda ricinolja som ersättning för smör. Försök också att blanda honung med lite pulveriserad krusbär bark. Applicera pastan på dina läppar för effektiv fett läpp behandling.
  • Ice förpackningar. Wrap några isbitar med ren trasa. Placera det över fettet läpparna i cirka tre minuter. Gör detta ungefär tre gånger varje dag och kom ihåg, aldrig sätta ice förpackningar på läpparna längre än tre minuter. För mycket exponering till is kan bara göra ditt tillstånd förvärras.
  • Tea tree olja och aloe vera. Späd tea tree olja med vatten och kombinera vissa belopp med aloe vera. Sätt lite blandning på dina läppar. Detta kommer att vara till stor hjälp för att lindra mindre repor.
  • Gurkmeja pulver. Blanda en nypa av detta pulver med en tesked glycerin. Applicera blandningen på dina läppar och dra nytta av gurkmeja är antiseptiska egenskaper som kan hjälpa till snabbare läkning.
  • Oljebehandling. Olika oljor kan hjälpa vid behandling av fett läppen. Vitamin E olja, när de sätts på den drabbade läppen, kan ge dig lindring. Arnica olja som används på samma sätt som vitamin E olja kan ge samma effekt. Andra oljor du kan använda för fett läpp behandling är pumpafrön, solrosolja, olivolja och kokosolja. Du kan kombinera några droppar pepparmynta eller lavendel eterisk olja till de nämnda vegetabiliska oljor för mer effektiv oljebehandling.
  • Vaselin. Mer än att ge fukt till läpparna, sätta vaselin på fettet läppar kommer också döda infektionen och hjälpa försegla nedskärningar. Du kan använda vaselin som ersättning till vaselin.

En fet läpp kan behandlas inom en dag eller två

En fet läpp kan behandlas inom en dag eller två, om det inte är så allvarligt. Men om ditt fett läppen inte kommer att behandlas efter en vecka, besöker du bättre din läkare omedelbart. Det måste finnas några andra skäl till varför ditt sår inte läker lika snabbt som den borde vara.