E2h

Hur man behandlar en hjärntumör

Precis som alla andra tumör eller cancer, överväganden för behandling av en hjärntumör är vilken typ av tumör, placeringen av tumören, dess storlek, och även personens ålder och hans allmänna hälsotillstånd. Varaktigheten och scheman behandling varierar mellan barn och vuxna.

Det finns tre typer av standard behandling för hjärntumör - kirurgi, strålbehandling och kemoterapi. Grunda det på svårighetsgraden eller graden av tumören, kan en eller en kombination av dessa behandlingar kan användas. Inledningsvis görs en biopsi görs för att hjälpa läkarna bestämma vilken typ av behandling kan appliceras på patienten.

Hur man behandlar en hjärntumör. Kirurgi.
Hur man behandlar en hjärntumör. Kirurgi.

Specialister hanterar behandling för hjärncancer eller tumör är strålterapeuter, neurokirurger och onkologer, bland annat. Behandlingen börjar med att ge steroider till patienter för att minska och lindra svullnad. Beroende på de biverkningar som kan förekomma, kan vissa få mot epileptiskt anfall droger.

  1. Kirurgi. Med hjärnkirurgi, är hjärntumörer avlägsnas fysiskt i hjärnan genom att öppna skallen. Called kraniotomi är tumören avlägsnas av kirurgen som avgör om hela tumören kan avlägsnas eller en del av den. Genom att studera platsen för tumören, kommer kirurgen överväga huruvida fullständigt avlägsnande är möjligt utan att orsaka skada på hjärnvävnader. Om en del av tumören kvarstår, kan detta behandlas genom andra behandlingsmetoder. Tekniken gör även kirurger att kartlägga hjärnan och leta efter möjliga vägar runt tumören att utföra den nödvändiga extraktion, antingen för biopsi eller avlägsnande själva.
  2. Strålbehandling. Även kallad radioterapi, förstör detta förfarande cancerceller genom att tillåta kraftfulla strålar i tumörområdet. Detta kan användas utan behov av den första operationen förfarandet, eller att helt förstöra cancerceller som återstod från den första kirurgiskt avlägsnande. Strålbehandling har två metoder, extern strålning och stereostatic strålkirurgi. Extern strålning är strålterapi syftar till att området av tumören. Den vanliga för denna behandling är fem dagar. Stereostatic strålkirurgi är en engångsavgift session med din läkare där en enda hög dos av strålning är exakt riktas mot tumören. Eftersom behandlingen är begränsad och fokuserad på tumören ensam, det finns en liten risk för att skada de omgivande hjärnvävnader.
  3. Kemoterapi. Detta är en injektion av läkemedel eller en kombination av läkemedel till cerebrospinalvätskan i syfte att förstöra och förhindra tumörceller från att spridas. Detta är normalt en 02:58 år behandlingsprogram och är normalt en trefaldig processen. Även om det kan finnas återfall, kan hjärntumörer också behandlas framgångsrikt på detta sätt.

Det finns lokala och nationella insatser medicin utövare att försöka hitta en mer effektiv botemedel mot hjärntumörer och andra cancerformer. Barn är inte heller förskonade från dessa typer av sjukdomar. Om du eller någon närstående går igenom denna pärs, kan du lära dig mer om olika typer av hjärntumör (t ex glioblastoma multiforme, medulloblastom stiftelse) eller alternativa behandlingar för hjärntumörer genom att besöka din lokala vårdcentral. Också vara säker på att söka stöd och hjälp av grupper cancer stöd under denna svåra tid.