E2h

Hur man behandlar en koka infektion

Kokar är röda klumpar ofta fyllda med kokar

Kokar är röda klumpar ofta fyllda med kokar. De orsakas av bakterien Staphylococcus aureus. Denna bakterie infekterar por i huden eller roten av håret. Områden som utsätts för svett och en hel del friktion är vanligtvis platser för infektion. Vetenskapligt kallas det en furunkel. Om de uppträder i kluster, de kallas karbunkel.

Kokar är oftast mycket smärtsamma

Kokar är oftast mycket smärtsamma. Den stannar oftast en vecka eller två. Här är ett enkelt sätt att behandla en böld infektion.

  • Tvätta det smittade området. Alltid tvätta det infekterade området med varmt vatten och en antimikrobiell tvål. Var alltid försiktig när du hanterar din koka. Efter tvättning av det smittade området klappa den torr med en mjuk handduk eller vävnad. Med hjälp av en bomullstuss, applicera tvättsprit runt koka. Du kan också använda den på koka också. Se till att det torkar upp innan du täcker upp det med gasbinda. Att sätta en gasbinda över koka kommer att hindra smittan från att spridas. Se till att göra detta flera gånger om dagen. Ett annat alternativ till tvätt koka är att suga det i ett badkar med Epsom salt. Kontrollera att vattnet är varmt och saltet är helt upplöst.
  • Bär löst sittande kläder. För kokar att läka snabbt, behöver det luftcirkulation. Det är därför det är viktigt att ha löst sittande kläder. Det kommer att förhindra koka från skaver mot kläderna. Tight kläder kommer inte att hjälpa att behandla koka infektion. Det kan också orsaka den att spridas. Din koka kan också pop om du bär tajta kläder och kommer också att göra dig att känna dig obekväm.
  • Applicera en varm kompress. Du kan antingen använda en varm kompress eller njuta en mjuk liten handduk i varmt vatten. Applicera detta på det smittade området för 20-30 minuter. Gör detta flera gånger om dagen för att du läka din koka snabbare. En varm kompress hjälper koka att läka snabbare genom att få koka för att dränera pus snabbare. På grund av värmen, pus förflyttas mot toppen av koka vilket gör det snabbare att rinna. Om pus utstrålar ut, inte pressa inte koka utan torka av pus av med gasbinda.
  • Applicera en antibiotisk salva. Det finns antibiotika salvor som finns på apotek. Applicera en liten mängd på koka och runt koka också. Du måste upprepa ansökan efter två timmar. Fortsätta att tillämpa antibiotisk salva tills koka helt torkar. En naturlig antibiotika salva är aloe vera. Du kan också använda denna i stället för antibiotika salvor.


Kom ihåg att aldrig pop en koka

Hur man behandlar en koka infektion. Tvätta det smittade området.
Hur man behandlar en koka infektion. Tvätta det smittade området.

Kom ihåg att aldrig pop en koka. Försök inte att lans koka själv. Detta kan orsaka allvarlig infektion, kan orsaka infektionen att sprida sig, eller kan orsaka ärr. Undvik skrubba det smittade området samt koka. Skrubbning kan leda till att koka till pop. Låt koka sippra ut pus själv. Undvik förmå pus att komma ut. Om följande steg inte bota koka, kontakta läkare omedelbart. Det är möjligen inte en koka utan någon annan infektion.