E2h

Hur man behandlar en revbensfraktur

Revbenen spelar viktiga roller i kroppen

Revbenen spelar viktiga roller i kroppen, särskilt för att skydda inre organ och upprätthålla stabilitet och muskler som används när andas kontrakt och expandera. Definieras som en paus eller spricka i ett av benen bröstkorgen, en revbensfraktur ofta orsakas av en direkt slag mot bröstet. Det kan också åstadkommas genom kraftfulla hosta och kan förekomma hos personer med ben sjukdomar som benskörhet och cancer som försvagar skelettet.

Behandling av revben frakturer innebär oftast hantering av smärta samtidigt som du tittar ut för komplikationer i väntan på frakturen att läka. Här är de sätt att behandla en bruten revben:

Hur man behandlar en revbensfraktur. Ge stöd till revbenen.
Hur man behandlar en revbensfraktur. Ge stöd till revbenen.

  • Ge stöd till revbenen. Använd ett bandage för att skapa en elastisk linda som är tillräckligt lång för att täcka mittsektionen av patientens bröstkorg till ryggraden. Detta kommer att ge stöd för revbenen och minska smärta genom att begränsa rörelse. Rib support produkter är också kommersiellt tillgängliga. Se till dock inte att linda hela bröstet eftersom detta kan påverka andningen. Håll ett vakande öga på patientens andning för att kontrollera om bandaget eller elastisk linda behöver justeras.
  • Hantera smärtan. Revbensfrakturer brukar läka långsamt, ibland tar 4-6 veckor. Smärtlindring är därför viktigt väntan på frakturen att läka. Sätta is på skadan brukar hjälpa när de kombineras med icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel för snabb smärtlindring. Sitter upp i sängen brukar också hjälper lindra smärta.
  • Minska fysisk aktivitet. Patienter som diagnostiserats med brutna revben vanligtvis rekommenderas att begränsa fysisk aktivitet minst 24-48 timmar efter skadan. Vila, avkoppling, och begränsad rörelse - dessa tre R: en är avgörande vid denna tid, särskilt eftersom även den lättaste bröstet rörelser som andning kan vara smärtsamt.
  • Övervaka för komplikationer. Tänk på att brutna revben kan leda till allvarliga komplikationer så att patienten ska ta stor omsorg i de saker han gör. Det är lika viktigt att noga övervaka tecken på komplikationer till följd av skadan. En person med brutna revben, om skadan uppfattas som enkel eller allvarlig, bör bringas till sjukhuset omedelbart för korrekt diagnos och lämplig information om komplikationer att se upp för.
  • Håll lungorna friska. Hålla lungorna friska är också en del av att återhämta sig från den brutna revben skada. Patienterna bör spendera tid att öva djupandning regelbundet. Vissa läkare föreslår att du använder ett verktyg som kallas ett incitament spirometer för att mäta kapaciteten i lungorna och bedöma återvinningen av lungorna medan brutna revben läker.


Även normalt anses mindre skador kan revben frakturer vara riktigt smärtsamt, och om inte övervakas och behandlas på rätt sätt, kan leda till allvarliga komplikationer. Det är därför viktigt att den skadade personen till fullo förstår vad han känner, baserat på mekanismen för skadan, för att veta om förekomsten av vissa symtom kräver ett besök till läkaren. Att upprätthålla en hälsosam kost rik på proteiner och mineraler som kalcium, kisel och magnesium, kommer också vara till hjälp för att främja läkning.