E2h

Hur man behandlar en skottskada i hemmet

Sår som orsakats av skott ofta till följd av olyckor på grund av försumlighet och brist på säkerhetsåtgärder. Du måste förstå att det är en av de allvarligaste formerna av kroppsskada. När du konfronteras med denna situation måste du vara medveten om att panik bara kommer att förvärra situationen. För att undvika panik, bör du ha minst grundläggande förståelse om hur man ska bemöta en viss situation när det gäller att behandla skottskador särskilt när detta sker hemma. Det är naturligtvis men sunt förnuft för att få offret till sjukhuset så snart som möjligt. Men innan dess snabba svar från 911 anländer, måste du administrera några första hjälpen till offret omedelbart. Tänk på följande procedurer när du behöver åtgärda skottskador.

Se till att du gör något för att stoppa blödningen. Du kan sätta direkt tryck på såret med trasa eller bomull, men om du inte har lyxen av dessa material, skulle fingret och palm bli bra. Du kan också försöka att manipulera de närmaste tryckpunkter belägna i armhålan, armbåge, ljumske, och baksidan av knäet. Om såret blöder från bröstet eller buken, gör ditt bästa för att få offret till närmaste sjukhusets akutmottagning. Blödning som denna brukar bringar offret till döden.

Du måste kontrollera offret status: Är han medvetet eller omedvetet? Är offer andas? Har han några andra skador i huvudet, ryggmärgen eller nacke på grund att falla? Om det finns en sådan skada, vara mycket försiktig vid förflyttning offret, så att du inte gör hans / hennes tillstånd sämre. Ta offret till bästa möjliga position för att möjliggöra god andning. Kontrollera offret för regelbunden andning. Om offret är med svårt att andas, kan du utföra proceduren räddning andas även känd som mun-mot-mun-metoden. Det är en process av långsam kontinuerligt införande av luft genom munnen i ca fem sekunder. Fortsätt processen tills offret återfår normal andning. Den regelbundna tillförseln av luft till hjärnan är mycket viktigt i detta skede där vi måste leverera hjärnan med rätt mängd syre.

Hur man behandlar en skottskada i hemmet. Sår som orsakats av skott ofta till följd av olyckor på grund av försumlighet och brist på säkerhetsåtgärder.
Hur man behandlar en skottskada i hemmet. Sår som orsakats av skott ofta till följd av olyckor på grund av försumlighet och brist på säkerhetsåtgärder.

Kontrollera om offret för några viktiga vitala tecken. Försök att ta reda på om offret har en märkbar puls rörelse. Det är ett säkert tecken på att offret fortfarande lever och har en stor chans att överleva. Vi kan inte veta hur skottskada påverkat offrets totala organfunktioner tills ordentlig medicinsk vård ges på sjukhuset. Att veta hur man ska behandla skottskador hemma eller på den plats där händelsen kan innebära ett räddat liv.

Detta är anledningen till att det alltid hjälper om du har någon gång tagit upp viss utbildning på hjärt lungräddning (HLR). Om du har nödvändig utbildning kan du utföra HLR på en person, i en nödsituation, och i väntan på de medicinska myndigheterna att komma. HLR får inte starta om hjärtat, men det håller flödet av syresatt blod till hjärtat och hjärnan.