E2h

Hur man behandlar en solbränna med Noxzema

Folk älskar att få en perfekt solbränna under sommaren. Du kommer att se massor av kroppar liggande på sanden, sola från solen upp till solen och ned.

Detta kan vara en effektiv praxis om du skydda dig från skadliga strålar från solen. Men om du inte är försiktig, kommer ni att sluta med fläckar av röda, smärtsamma punkter i kroppen istället för att ha en sund solbränna.

Solbränna är vanligt att människor som inte använder solkräm och blir utsatt mycket för solen. Det kan bli riktigt dålig och smärtsam. Lyckligtvis finns det mediciner som du kan vidta för att lindra smärta och rodnad. Noxzema är en av dem.

Här är några sätt på hur du kan använda Noxzema att behandla din solbränna.

 • Objekt som du behöver för denna behandling:
  • En burk Noxzema
  • Vit vinäger
  • Vatten
  • Färska aloe vera blad eller aloe vera gel
 • Bedöm din solbränna. Vissa är värre än andra. Om detta inte är första gången för att få solbränna, kanske du redan vet hur det ser ut och hur mycket det svider. Om det är rödare och mer smärtsamt än tidigare, då en mer aggressiv behandling kan behövas.
 • Dusch med vit vinäger. Men kan låta äckligt, men det är också effektivt. Så snart du få ut av solen och inser att du brände dig från solen, bege dig till en sval dusch. Häll vinäger över de drabbade områdena och skölj. Tvätta inte solbränna med tvål som kemikalier i det kan förvärra sting och rodnad.
 • Applicera Noxzema. Efter en sval dusch, applicera en generös mängd Noxzema på solbränd hud. Gnugga inte området. Bär löst sittande kläder så att den tillämpade Noxzema kommer att stanna på din hud och inte fastnar på dina kläder. Låt din hud absorbera läkemedel innan du börjar ansöker igen. Tillämpa Noxzema kommer att lindra den smärta du känner från brännskadan. Noxzema kommer i sin ursprungliga variant och nu i aloe vera också.
 • Drick massor av vatten. Bortsett från att använda Noxzema måste du hjälpa återfukta dig från att utsättas för solen under en längre tid. Exponeringen kommer att orsaka din kropp och din hud att vara uttorkad. Drick minst 8 glas vatten om dagen.
 • Applicera aloe vera. Bortsett från Noxzema, kan du också aloe vera på solbränd hud. Halva aloe vera blad och få klar gel finns inuti och tillämpa den på det drabbade området.


Fortsätta att tillämpa Noxzema i 3 dagar tills din solbränna blir bättre. Du bör märka att rodnaden börjar avta och smärtan kommer att minska också. Om av någon anledning, tillämpa aloe vera gel eller Noxzema irriterar huden, sluta ansökan.

Hur man behandlar en solbränna med noxzema. Bedöm din solbränna.
Hur man behandlar en solbränna med noxzema. Bedöm din solbränna.

Undvik att gå ut i solen medan behandla din solbränna. Ännu viktigare, nästa gång du bestämmer dig för att gå ut och vara i solen, bära solkräm!

Om stegen nedan inte fungerar för dig, se en läkare så att du kan få råd av en behandling som du kan prova.