E2h

Hur man behandlar ett bi sting eller getingstick

Pålitliga lösningar om du inte är allergisk mot udden!

Som barn var jag gå på ett spår i skogen med mina dag läger vänner när plötsligt en av dem av misstag gick genom en bikupa under kliva på en fallna gamla träd. Tja, även om det sätter den ultimata skräck i oss, kör i hastigheter som bara en adrenalinkick kan förklara var vi snabbt under attack. Det måste ha varit hundratals bin dela ett mål: att hämnas på dem som vågade störa dem och förstöra deras hem. Självfallet, såg var och en av oss som hallon när vi nådde parkeringen av parken där föräldrar skulle ta oss upp. Ingen hade blivit stungen mindre än 25 gånger. Hur har svider behandlas? Låt oss se!

Steg 1

Läka dessa svider det naturliga sättet! När du är i skogen, en park eller något utomhus plats hemifrån, är det bästa sättet att använda en del jord och lite vatten för att göra lera. Applicera sedan generöst på svider. Detta kommer inte bara att minska smärtan nivå, men det kommer också att ta hand om svullnaden. Det är snabbt, lätt att göra och lätt tillgängliga. Vår dag camp instruktörer föreslog detta till oss vid den tiden och tro mig ... DET FUNGERAR!

Steg 2

Dess doft kan vara stark, men så är dess helande kraft! Vad är det jag pratar om? Ingen annan än vinäger! Det är särskilt tillgänglig på picknick, som tyvärr är platser där bin och getingar också tenderar att vara de objudna gästerna. Du behöver inte mycket ättika, eftersom det är en vätska med en låg viskositet nivå. Det är ganska effektiv!

Hur man behandlar ett bi sting eller getingstick. Läka dessa svider det naturliga sättet!
Hur man behandlar ett bi sting eller getingstick. Läka dessa svider det naturliga sättet!

När jag blev stucken så många gånger, skedde en mamma som just kom från en livsmedelsbutik innan plocka upp hennes son att ha lite ättika i hennes stam. Jag försökte det själv vid den tiden och var lättad över att få omedelbart från sina lugnande egenskaper. Vi kan ha stunk som om det inte fanns någon morgondag, men lättnad var omedelbar, så det var väl värt det.

Steg 3

Dess makt har bett! Medan tandkräm huvudsakliga användning är att hålla tänderna rena, är det också känt att rengöra smycken och lugna insektsstick. Faktum är att det inte bara lugnar dem, utan också minskar svallningen av såret. Tandkräm är en bra snabb åtgärd för någon stack i hemmet.

Steg 4

Detta kommer att svalna mer än drycker! Is är ett annat sätt att lindra smärtan av en insekt sting och minska svullnaden av såret. Om du inte har is kommer en kylklamp göra susen också! Hursomhelst, kom ihåg att inte tillämpa is eller kylklamp direkt på huden. Linda is eller kylklamp i en handduk eller disktrasa innan du använder den på såret.

Steg 5

Det är inte bara användbart för vattkoppor! Calamine lotion är ett annat sätt att behandla ett bi sting. Det kommer att kyla den inflammerade regionen, minskar svullnad och ge smärtlindring.

Steg 6

DU måste ta itu med en allergisk reaktion direkt! Reagera snabbt om någon har en känd allergi mot insektsstick, upplevelser plötslig svullnad på deras kroppar, bryter ut i utslag eller, viktigast är att ha svårt att andas. Det kallas anafylaktisk chock! När en person medvetet har denna typ av allergi, har de oftast en EpiPen, som är en injektion som kan ges i den största delen av låret, även genom vintern kläder eller jeans.

Pålitliga lösningar om du inte är allergisk mot udden! Dess doft kan vara stark, men så är dess helande kraft!
Pålitliga lösningar om du inte är allergisk mot udden! Dess doft kan vara stark, men så är dess helande kraft!

Om den person som är stucken kände allergier och lider av en allergisk reaktion, RING 911 och rusa dem till sjukhuset med ambulans. Dela symptomen med den akuta besättning så att de kan hantera denna situation snabbt och korrekt. Även efter en injektion med EpiPen, ring 911 för att få personen till sjukhuset som ska checkas ut som en försiktighetsåtgärd.


Bortsett från fall av allergisk reaktion har dessa Granny s åtgärder visat sig vara effektiva under åren. De kan också användas för att lindra svider från andra flygande insekter som myggor, knott, flugor häst, etc. Du kan även usethese åtgärder på utslag Poison Ivy och vattkoppor fläckar om du kör eller inte har tillgång till någon Calamine lotion. När allt innan folk började köpa läkemedel från apoteket, använde de olika ingredienser eller växter som hade medicinska egenskaper. Är det inte varför farmor vet bäst?