E2h

Hur man behandlar herpes

Herpes är en virussjukdom som orsakar ett utbrott av små men smärtsamma blåsor och sår på ytan av huden. Det finns två typer av herpes: en är oral herpes, som finns inom området för läpparna, näsa och ansikte, medan den andra är en mer intensiv version som kallas genital herpes, som finns runt den nedre delen av ryggen, könsorgan eller anus av kroppen.

Hittills har vetenskapen inte kunnat ännu inte hittat ett botemedel mot herpes. Det finns dock för närvarande mediciner tillgängliga som är till hjälp för att minska vad som kan vara en frekvent förekomst av utbrottet. Men innan företaget någon form av åtgärd, här är några saker att tänka på:

Hur man behandlar herpes. Avstå från att röra de infekterade områdena.
Hur man behandlar herpes. Avstå från att röra de infekterade områdena.

  • Avstå från att röra de infekterade områdena, särskilt med bara händer, för att undvika spridning av viruset. Det är bäst att inte vanligtvis har hudkontakt med smittade områden. Dessutom kan röra överföra smuts från händerna, hålla viruset mer aktivt och föremål för mer infektion.

  • Ta smärtstillande för att tillfälligt lindra smärtan. Generiska smärtstillande såsom acetylsalicylsyra kan bidra till att förbättra ömhet, åtminstone under en viss tid. Begränsa din dos, som för mycket kan också leda till biverkningar, beroende på hur känsligt personens immunförsvar.

Ta smärtstillande för att tillfälligt lindra smärtan. Göra sig av med krämer, geler och krämer.
Ta smärtstillande för att tillfälligt lindra smärtan. Göra sig av med krämer, geler och krämer.

  • Göra sig av med krämer, geler och krämer. Även om det kan tyckas att smärtan minskas genom tillämpning av dessa smörjmedel, sådana produkter, särskilt de som kommersialiseras, inte syftar till att hantera munsår och blåsor. De flesta av dem är för mjukgörande, vitare eller vitalisering och är inte på något sätt är relaterade till förbättring av någon hudirritation. Kontakta läkare för andra läkemedel som kan vara användbara för behandling.
  • Håll de infekterade områdena rena och torra hela tiden. För att hålla smittan från att spridas, det är mest förnuftigt att hålla inte bara de blåsor områden sanitära utan även områden kring dem. En varm dusch sägs vara mycket effektiv. Se till att samma områden har försiktigt handduk torkas. Virus sprids lätt på fuktiga eller våta ytor.
  • Följ med hög-lysin, låg-arginin kost. Herpes är en av de sjukdomar som kommer tillbaka. Lysin minskar förekomsten, allvar och helande period en infektion. Bra källor till lysin är fisk, kyckling, nötkött, mjölk, ost, och de flesta frukter och grönsaker.

För genital herpes, Bifoga inte det smittade området i åtsittande underplagg. Enkelt uttryckt, hålla det infekterade området från alla typer av irritation och allt eventuellt kan orsaka det. Bära monterat underkläder kan orsaka överföring av viruset från infekterade till oinfekterade del. Det rekommenderas också att bära bomull underkläder, eftersom denna typ av plagg är mest kompatibel med alla hudtyper. Vissa icke-bomullsplagg kan vara en källa till irritation, särskilt för dem med känslig hud.