E2h

Hur man behandlar huvudvärk med shiatsu

Shiatsu är en japansk teknik för att upprätthålla balansen i kroppen samt bota vissa sjukdomar eller ta bort smärta. Fingrar och palmer används för att utöva påtryckningar på vissa delar av kroppen. Om du känner smärta i kroppen, kan shiatsu bidra till att undanröja den smärta som du känner. Detta är också sant med huvudvärk. Shiatsu kan hjälpa dig att må bättre och minska eller befria dig från smärta på grund av huvudvärk. Du kan göra detta på egen hand själv eller om du vet någon som har huvudvärk, kan du använda shiatsu för att lindra smärtan. Du behöver bara komma ihåg de punkter som du behöver för att sätta press på. Se också till att sätta press på en specifik punkt för endast maximalt 10 sekunder. Inte går utöver denna tid. Dessutom bör detta endast göras 1 till 3 gånger per dag och förhindra göra detta om du eller den person som lider av huvudvärk bara tog en måltid.

Hur man behandlar huvudvärk med shiatsu. Huvudvärk som orsakas av ångest.
Hur man behandlar huvudvärk med shiatsu. Huvudvärk som orsakas av ångest.

Här är de steg för hur man ska behandla huvudvärk med shiatsu.

  • Avkoppling. Musklerna på baksidan av nacke, axlar och huvudet ska vara avslappnad. Slappna av hela kroppen så mycket som möjligt. Detta för att förbereda kroppen för shiatsu.
  • Huvudvärk som orsakas av ångest. Ångest kan orsakas av stress gör att du känner dig orolig, orolig och rädd. Det kan också ge dig huvudvärk. Att behandla detta med shiatsu, utöva påtryckningar på höger sida av pulsen på handleden, den del strax ovanför spiken i långfingret och punkt strax ovanför stortån.
  • Back huvudet huvudvärk. Detta kallas också cervicogenic huvudvärk. Detta orsakas oftast av tidigare nackskador eller genom selektivt nackrörlighet orsakar smärta leder på övre ryggraden. För att lindra denna typ av huvudvärk med shiatsu, utöva påtryckningar på den punkt på höger sida av armbågen, den punkt på ryggraden precis under nacken och punkter på båda axlarna, som är på samma nivå som ryggraden punkten .
  • Top huvud huvudvärk. Den smärta som orsakas av övre gaveln huvudvärk börjar från toppen eller båda sidorna av huvudet och irriterar ögonen också. Att behandla övre gaveln huvudvärk med shiatsu, utöva påtryckningar på den punkten mellan tummen och pekfingret, den punkt under pulsen på handleden, den punkt ovanför benet på höger sida av handleden, den punkt på vänster sida av fotled, punkter under den högra sidan av knäna, punkt som är högre än motsatsen benet på handleden, punkt strax ovanför spiken i tummen, peka på höger sida av pulsen på handleden och punkten i mitten av ditt eget.
  • Migrän. För huvudvärk som orsakas av migrän, utöva påtryckningar på den punkten mellan tummen och pekfingret, punkten ovanför motsatsen till benet på handleden, den punkt på höger sida av pulsen på handleden och den punkt på höger sida av näsan.


Om den smärta som du känner är intensiv, bättre gå till läkare för omedelbar behandling. Du kan bara göra detta som ett sätt att lindra huvudvärk, men du bör alltid konsultera en läkare om detta fortsätter att hända.