E2h

Hur man behandlar influensaliknande symtom

Influensa är den korta ord för influensa

Influensa är den korta ord för influensa, som orsakas av virus infekterar luftvägarna. Människor som drabbas av influensa kan helt återhämta sig efter 1-2 veckor. Det är dock möjligt att utveckla allvarliga och potentiellt livshotande medicinska komplikationer som lunginflammation från en släng av influensa.

Hur man behandlar influensaliknande symtom. Patienter kan ta över receptfria mediciner för att behandla symptomen av influensa som feber.
Hur man behandlar influensaliknande symtom. Patienter kan ta över receptfria mediciner för att behandla symptomen av influensa som feber.

Influensa eller influensa infektion kan orsaka mer allvarliga sjukdomar och har en dödlighet på 0,1%. Historiskt har världen utbrott (pandemier) inträffade flera gånger sedan influensavirus upptäcktes 1933. Influensavirus förändras ständigt. Detta gör det möjligt för viruset att överleva kroppens immunsystem, så att kroppen alltid är utsatta för influensavirus.

Den influensa är mycket smittsam och orsakar allvarlig luftvägsinfektion och orsakar stress på kroppen. En patient med influensa kommer inte att gå till arbetet eller skolan och kommer lätt påverkas av bakteriella infektioner om influensa lämnas obehandlad och kroppen är svag. Influensa drabbar 5% -20% av befolkningen varje år. Mer än 200.000 sjukhusinläggningar uppstå på grund av influensa komplikationer och 36.000 influensa offer dör varje år.

Den influensa bör inte ignoreras. Här är några riktlinjer för hur man ska behandla influensa symptom.

Influensa är den korta ord för influensa. Vissa influensasymtom kan börja att rensa upp efter 2-3 dagar.
Influensa är den korta ord för influensa. Vissa influensasymtom kan börja att rensa upp efter 2-3 dagar.

  1. Stanna hemma. Få massor av vila. Stanna hemma kommer också att hjälpa innehåller influensavirus så att den inte kommer att sprida sig till din skola eller arbetsplats.
  2. Drick mycket vätska. Vatten är bra för kroppen. Fruktjuice kan ge ytterligare tillskott för att stärka kroppen. Klara soppor som kyckling soppa kan ge ytterligare elektrolyter som kroppen behöver.
  3. Undvik att ta alkohol och tobak.
  4. Patienter kan ta över receptfria mediciner för att behandla symptomen av influensa som feber. Dessa kommer inte att bota influensa men kommer att lindra obehaget. Droger som acetaminofen, ibuprofen och naproxen kan användas för att behandla feber och värk. Barn ska inte ges acetylsalicylsyra eftersom det kan orsaka lever-eller hjärnskada (Reyes syndrom).
  5. Hosta slemlösande eller suppressants kan användas för att behandla hosta. Ånga inhalationer kan vara användbara i clearing blockerade näsgångarna.
  6. Ät gott. Försök att äta under ordinarie måltider. Livsmedel kommer att hjälpa kroppen hantera stress att smittas av influensavirus.
  7. Patienter kan ta antivirala läkemedel som kan minska varaktigheten och svårighetsgraden av influensa. Zanamivir och oseltamivir är mer effektiva om de ges inom 48 timmar från början av influensa.

Vissa influensasymtom kan börja att rensa upp efter 2-3 dagar

Vissa influensasymtom kan börja att rensa upp efter 2-3 dagar. Feber vanligtvis varar ungefär fem dagar och svaghet och trötthet i kroppen kan pågå i veckor. Eftersom komplikationer kan inträffa, måste man så att patienterna behandlas omedelbart om symtom som tyder strängare eller komplicerade attack av influensa uppstår. Om patienten inte kan dricka vätskor, har blod i sputum, har svårt att andas, vänder blå eller hans feber blir värre, måste patienten föras till sjukhus omedelbart. Troligtvis har komplikationer såsom lunginflammation eller bronkit inträffade och kräver omedelbar behandling.