E2h

Hur man behandlar kattdiabetes utan insulin

Katter med hundar och fiskar som vanliga hushåll kompisar

Katter med hundar och fiskar som vanliga hushåll kompisar. Även om de beter sig annorlunda de kan ge samma typ av njutning som andra typer av husdjur. De kan lätt lysa upp ett rum med sina charmiga upptåg.

Varierande hygienkrav kan ta med din katt vän ner

Varierande hygienkrav kan ta med din katt vän ner. En av de mer vanliga boven i samband med hennes undergång är diabetes. Utbilda dig själv och hålla alla hennes nio liv intakt.

Hur man behandlar kattdiabetes utan insulin. Känn din katts fiende.
Hur man behandlar kattdiabetes utan insulin. Känn din katts fiende.

1. Känn din katts fiende. Nya veterinär studier tyder på att katter har blivit vanliga måltavlor för diabetes. I stället med detta behovet att få en förståelse för hur en sådan sjukdom kan påverka ditt husdjur är en utmärkt start för hennes behandlingsprogram.

  • De första tecknen du måste se upp för är ökad urinering och dricka tillsammans med plötsliga förändringar i vikt.
  • Din katts aptit kan plocka upp. Det finns fall att halterna kan nå toppar på upp till tre gånger. Den gångart din katt följeslagare kan bli vinglig på grund av försvagningen av hennes bakben.
  • Validering av sjukdomen kan ske på två sätt: band kan mäta glukosnivåer i hennes urin eller glukos avläsningar från blodprov tagna via ett öra eller tass sticka.
  • När positiva resultat kommer i du måste följa din katt efter tecken på livshotande komplikationer som dehydrering och ketoacidos.

2. Skär hennes carb ner. Forskning ständigt har gynnat kost förändring som en effektiv behandling för felin diabetes. Det bästa med det är att det inte behöver förlita sig på andra sätt för att bli ett effektivt rättsmedel. Experter har kommit att veta att när en låg kolhydrater program har tagit bort behovet av att sätta insulininjektioner in i bilden omedelbart försvinner. Orsaken bakom styrkan i sådan kost regim ligger i det faktum att insulin krävs nivåerna sänks. Detta leder till stabila blodglukosvärden gör det lättare att övervaka djurets tillstånd.

Katter med hundar och fiskar som vanliga hushåll kompisar. Din katts aptit kan plocka upp.
Katter med hundar och fiskar som vanliga hushåll kompisar. Din katts aptit kan plocka upp.

3. Ändra utfodring sätt. Cat diabetes har samband med torrfoder utfodring. Denna typ av kost har också markerats som en ledande orsak till cancer i bukspottskörteln. Dessa typer av livsmedel har en negativ effekt att ge din katt en känsla av att svälta. Dessutom hon inte får den idealiska nivåer av näring för att hålla henne i gott skick. Värsta scenarier innebär att djuret övergödd vilket leder till kraftig viktökning. Som kolhydrater nivåer i din katts systemet uppgång, blodsockernivåer följer. Detta blir en farlig situation som din garn kompis börjar utveckla insulinresistens.

4. Tänk hennes vitala organ. Har ett allvarligt samtal med din veterinär om effektiviteten av orala läkemedel. Kontrollera öppenheten hos din katts bukspottkörteln innan låta henne delta i ett program som innebär glipizid. Även om det har förmågan att stimulera bukspottkörteln att producera insulin dess effekter på andra organ såsom levern har märkt det som en tvivelaktig behandling verktyg.

5. Skaka dessa fetter bort. Fetma har associerats med alla former av diabetes så det är upp till dig att behålla sin vikt inom acceptabla gränser. Play är ett bra sätt att ge henne ett finstämt träning.

Som med alla behandlingsprogram konsekvens är betydande. Öka chanserna eftergift genom att se hennes odelade uppmärksamhet och delaktighet.