E2h

Hur man behandlar lågt blodtryck

Lågt blodtryck kräver inte behandling om du har naturligt lågt blodtryck. Om inte, läs här ta reda på hur att behandla lågt blodtryck.

Du kan uppleva lågt blodtryck om du är i följande situationer: om du tar medicin för högt blodtryck och ditt blodtryck rasar, om du har postural hypotoni som orsakar ditt blodtryck att sjunka när din kropp ändrar position eller postprandial hypotension som uppstår när du äter en måltid, om du är ny gravid, eller om du har förlorat blod och vätskor till följd av olyckor och brännskador eller nervskada från diabetes och Addisons sjukdom som sänker din kropp salt. Känna symptomen på lågt blodtryck såsom yrsel, trötthet och svimning trollformler kan du vidta lämpliga åtgärder.

Öka salt och vätskeintag att normalisera blodtrycket

Öka salt och vätskeintag att normalisera blodtrycket. Vätskor är viktiga för att upprätthålla en regelbunden blodtryck och se till att du inte blir uttorkad. Men ta inte för stora mängder salt och vätska för det kan leda till högt blodtryck eller i extrema fall, hjärtsvikt.

Om du lider av postural hypotension

Om du lider av postural hypotension, få upp långsamt från sängen. Du kan känna dig yr på grund blod kan rusa ner till benen, men det kommer normaliseras när din kropp blir van vid att din nya position. Inte stannar kvar i samma ställning under långa perioder eftersom ditt blod kan lösa dina nedre extremiteterna. Undvik ansträngande aktiviteter eftersom dessa kan förvärra ditt tillstånd.

Om du har postprandial hypotension

Hur man behandlar lågt blodtryck. Öka salt och vätskeintag att normalisera blodtrycket.
Hur man behandlar lågt blodtryck. Öka salt och vätskeintag att normalisera blodtrycket.

Om du har postprandial hypotension, ligg ner långsamt efter en måltid. Ät mat låg i kolhydrater och undvika tunga måltider som är kolhydratrika. Undvik hoppa över måltider eftersom detta kan orsaka yrsel, trötthet och försämrad hypotension.

Använd stödstrumpor. Detta kommer att tvinga blodet att rusa till dina blodkärl och underlätta återvändandet av blod mot hjärtat, vilket höjer blodtrycket något.

Bada i duschar som är vid rätt temperatur. För varmt eller för kallt temperaturer kan orsaka ditt blodtryck att fluktuera.

Ta medicin för att korrigera ditt blodtryck

Om du lider av postural hypotension. Om du har postprandial hypotension.
Om du lider av postural hypotension. Om du har postprandial hypotension.

Ta medicin för att korrigera ditt blodtryck. Dessa inkluderar läkemedel som sammandra dina ådror och även öka kroppens salt retention. Läkaren ordinerar oftast dem när du får diagnosen lågt blodtryck.

Med extrema doser av diuretika kan orsaka överdriven förlust av kroppsvätskor. På grund av detta, är vätskan inte tillräckligt för att driva blod uppåt, vilket resulterar i lågt blodtryck. Blodtryck piller, antidepressiva medel, droger och alkohol kan också orsaka hypotension. När detta händer, sluta ta dessa ämnen och söka läkarvård omedelbart. Så mycket som möjligt, undvika dessa ämnen eftersom dessa orsakar en sänkning av blodtrycket.

Ta upp lätta övningar

Ta upp lätta övningar. Detta kommer att stärka ditt hjärta muskler och normalisera blodtrycket. Men om du är en kronisk hypotension lidande, kanske du hittar motion för att vara tröttsamt så söka andra behandlingar.

Söka alternativa behandlingar

Söka alternativa behandlingar. Dessa inkluderar meditation, hypnos, ayurveda, växtbaserade behandlingar och yoga. Kom bara ihåg att balansera dessa med regelbundna behandlingar för att göra din återhämtning smidigare och enklare.

Behandla lågt blodtryck kan göras på många olika sätt beroende på din situation, dina inställningar och din budget. Var uppmärksam på din kropp och avgöra om den behandling du får är effektiv för dig.