E2h

Hur man behandlar menstruation migrän

Menstruation migrän utlöses av de hormonella förändringar som sker under menstruation. Gravida kvinnor och de i menopausala perioden lider också menstruation migrän. För vissa kvinnor är menstruation migrän så försvagande att det påverkar deras dagliga liv. Lyckligtvis är migrän inducerad av menstruationscykeln lätt att behandla. Här är några tips.

  • Ta icke-steroida anti-inflammatoriska läkemedel (NSAID). NSAID, såsom ibuprofen och acetylsalicylsyra, är effektivt för att lindra menstruation migrän. Dessa är tillgängliga över disk och kan tas dagar innan och fram till den sista dagen i din menstruation. Det är bäst att inte vänta på huvudvärk ske innan NSAID, särskilt om ditt hända ganska regelbundet.
  • Ta läkemedel som förskrivs som din läkare. Läkemedel som förskrivs inkluderar betablockerare och kalciumantagonister. När din läkare ordinerar dig med en medicin, se till att religiöst följa hans instruktioner, särskilt de om dosering och intervall intag. Kom ihåg att öka dosen på egen hand och hoppa en schemalagd intaget inte effektivt kan behandla din menstruation migrän. Om den föreskrivna medicineringen inte gör det önskade resultatet, tala med din läkare på en gång så att han omedelbart kan göra ändringar i sitt recept och instruktioner.
  • Spåra triggers. Menstruation migrän är mer ofta än inte, utlöses av yttre faktorer. De vanligaste migrän triggers är choklad, alkohol och rökt kött. Skarpa ljus och ljud kan också framkalla migrän. Det bästa du kan göra är att undvika utlöser några dagar innan din menstruation. Om du inte vet dina triggers, bestämma mat och dryck du tog och de aktiviteter du gjorde innan mensen. Undvika dem i ditt nästa period. Om du inte upplever menstruation migrän är de troligtvis dina triggers.
  • Sluta ditt intag av p-piller. Vissa hormoner som finns i p-piller kan orsaka menstruation migrän. Därför rekommenderas det att sluta ta p-piller innan du mens. Använd östrogen plåster istället levererar som samma resultat som piller utan att inducera menstruation migrän.
  • Prova naturliga behandlingar. Läkemedel är bevisat effektiv vid behandling av menstruation migrän, men om du vill gå grönt, kan du anpassa naturliga behandlingar. Rosmarin, till exempel, används som en inhalator. En kopp rosmarin blomman ska blandas med kokt vatten. Dess ånga kan ge migrän lättnad. En annan naturlig behandlingsalternativ är ren druvsaft. Två glas färsk extraherade druvsaft koncentrat räcker att avbryta menstruation migrän. Rödbetor juice varje morgon och varje kväll fungerar också som en naturlig migrän behandling.
  • Överväga alternativa behandlingar. Bortsett från naturliga behandlingar, kan du också prova att vända sig till alternativa behandlingar som yoga och akupunktur. Båda anpassar traditionella och gamla behandlingsprinciper och metoder för att behandla menstruation migrän.

Omedelbart besöka din läkare om din migrän är så allvarlig

Hur man behandlar menstruation migrän. Ta icke-steroida anti-inflammatoriska läkemedel (NSAID).
Hur man behandlar menstruation migrän. Ta icke-steroida anti-inflammatoriska läkemedel (NSAID).

Omedelbart besöka din läkare om din migrän är så allvarlig. Han kan ge dig läkemedel för att effektivt behandla din migrän. Rådgör med din läkare och om du funderar på några behandlingsalternativ. Det är så att han kan ge dig råd om möjliga hälsoeffekter av behandlingsalternativ har på din hälsa och kondition.