E2h

Hur man behandlar muskeldystrofi

Muskeldystrofi avser muskulär försvagning

Muskeldystrofi avser muskulär försvagning, påverkar livskvaliteten för patienter. Det är degenerativ och progressiv och kategoriseras i runt 30 olika typer. För närvarande finns det inga botemedel mot muskeldystrofi. Det finns dock behandlingsplaner som kan förbättra vardagslivet för patienter, minska muskel försvagning, och förlänga patienternas livslängd. Om du har en familjemedlem eller vän med muskeldystrofi, lära följande behandlingsalternativ.

Hur man behandlar muskeldystrofi. Ortopediska hjälpmedel.
Hur man behandlar muskeldystrofi. Ortopediska hjälpmedel.

  • Sjukgymnastik. Sjukgymnastik bromsar degenerering av muskler. Målet med sjukgymnastik är att träna musklerna, hålla lederna flexibel och göra patienterna starkare och göra det möjligt för dem att vara mer oberoende. Sjukgymnastik omfattar en mängd olika övningar.
  • Ortopediska hjälpmedel. Hängslen, rullstolar, terapeutiska skor, och andra typer av ortopediska hjälpmedel är involverade i att korrigera ben missbildningar. Dessa ortopediska måste bäras och användas under noggrann ledning av en läkare. Fortskridandet av patienterna bestäms över en viss tidsperiod. Vissa ortopedisk utrustning, emellertid, måste bäras under varaktigheten av patientens liv.
  • Andning enheter. Vissa former av muskeldystrofi kompromiss andningsmuskulaturen och därför respiratoriska patienternas hälsa. För att underlätta deras andningssvårigheter, de förskrivas med andning enheter. Ventilatorer används oftast av muskeldystrofi patienter.
  • Läkemedel. Den typ av muskeldystrofi och symptomen patienten har bestämma mediciner. Till exempel är myotoni eller muskelryckningar och svaghet, behandlades med baklofen, karbamazepin, dantrolen, mexiletin, och fenytoin. Muskel försämring, å andra sidan, behandlas med azatioprin och ciklosporin. Undersökningar pågår för att utforma och göra fler mediciner att fördröja utvecklingen av muskeldystrofi och slutligen bota denna sjukdom. Därför förväntas det att under de kommande åren, patienter har en större möjlighet att förbättra deras tillstånd.
  • Kirurgi. Operationer görs för att korrigera kontrakturer i lederna, vilket frigör oflexibla senor. Några av de typer av muskeldystrofi korrigeras med operationer. Exempel är Limb-gördel muskeldystrofi och Myotic muskeldystrofi. Däremot kan operationer enbart behandla inte muskeldystrofi. Mediciner och sjukgymnastik ges i samband med kirurgi.
  • Näring. Det finns inga specifika studier som fast koppla näring till muskeldystrofi. Men många patienter rapporteras ha förbättringar efter en period av komplettering och bra kost. Patienter som hade ett ökat intag av vitamin A, C och E, lecitin, magnesium, linfröolja, selen och vetegroddsolja var ur sina hängslen och rullstolar och hade lärt sig att springa och hoppa. Massor av frukt, grönsaker, mjölk och andra mejeriprodukter ingick i kosten. Men eftersom det medicinska samfundet inte helt ta näring som ett sätt att behandling bör patienter och deras familjer initiera planering patienternas kost terapi. Ändå bör hälsosam diet endast betraktas som en extra behandling.

I varje fall bör kvalificerade vårdgivare att delta i alla områden och nivåer av muskeldystrofi behandlingar. De vårdgivare kan sakkunnigt föreskriva, reglera och övervaka behandlingar för att förbättra patienternas liv.