E2h

Hur man behandlar Plantar fasciit

Smärtfri promenader är något som några av oss tar för givet

Smärtfri promenader är något som några av oss tar för givet. Tyvärr har många människor utvecklar en viss typ av hälen inflammation som kallas plantar fasciit. De som är särskilt utsatta inkluderar kvinnor, överviktiga, personer med mycket lite båge eller för mycket båge av fötter, och de vars fötter medför en hel del av det dagliga stressen.

Många människor tror att plantar fasciit är samma sak som hälsporre

Många människor tror att plantar fasciit är samma sak som hälsporre, men i verkligheten kan bentillväxt har ingenting att göra med ditt tillstånd. Plantar fasciit är inflammation i fascia vävnad som går från hälen till tårna. Om du lider av plantar fasciit, kan du känna olidlig smärta i hälen när du går. Hot eller svullna känsla i hälen visar ofta att du har utvecklat plantar fasciit också. Grymt avslöjar plantar fasciit ofta själv rätt när du uppstår från din säng på morgonen.

Ett sådant usel kondition förtjänar lämplig behandling

Ett sådant usel kondition förtjänar lämplig behandling! Besök en fotvårdsspecialist för en kontroll och få en diagnos. Vid diagnos, kommer du att utbildas i hur man återhämta sig från plantar fasciit och läka hälen, så att säga.

Hur man behandlar plantar fasciit. Rekuperativ stretchövningar.
Hur man behandlar plantar fasciit. Rekuperativ stretchövningar.

 1. Vila foten. Athletic aktivitet måste skjutas upp ett tag. Så mycket som möjligt bör du undvika bär vikt på foten. Din läkare kommer sannolikt att råda dig att ta vissa NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel), som Alvedon eller Tylenol, som du vila foten.
 2. Ice förpackningar. Medan du vilar hälen, kan du ansöka is förpackningar till det för 10-15 minuter flera gånger om dagen för att minska inflammation.
 3. Rekuperativ stretchövningar. Din läkare kommer också att förskriva dagliga stretchövningar för att stärka din fotled, häl och båge för att återhämta sig från den plantar fasciit. Gör dina sträckor som din läkare. Många patienter känner starkt att dessa övningar bidrar mest till deras återhämtning.

 4. Vadderade skor. Som du återhämta sig, kan din läkare även rekommendera att du investerar i vissa skor som har förstärkt stötdämpning i hälen. Patienter med plantar fasciit ofta hitta en viss lättnad med vadderade skär och ortopediska häl stoppning.

 5. Skor som passar. Detta kan låta som en no-brainer, men i verkligheten är många av oss gå runt med skor som passar felaktigt. Du kan vara i riskzonen för att utveckla plantar fasciit om dina skor är för små. Din läkare kommer att utvärdera dina skor för att avgöra om du är i behov av en bättre passform för att återhämta sig från plantar fasciit.

 6. Mer aggressiv behandling alternativ. Genom en kombination av vila, specifika stretching övningar och vadderade skor, de flesta patienter med plantar fasciit visar kraftig förbättring efter bara ett par månader. Men ibland tillståndet varar oförminskad styrka. I dessa fall kommer läkare att flytta in i mer aggressiv behandling fas ... och ingenting säger "aggressiv" ganska precis steroider, eller hur?

  • Steroider. För Plantar fasciit patienter vars tillstånd inte förbättras nämnvärt efter flera månader, kan läkarna administrera en kortikosteroid injektion direkt i det drabbade hälen.
  • Kastar. Om plantar fasciit är segt, patienter ofta sluta sig en gjuten för större delen av en månad. Ett annat alternativ är att bära en natt skena i sängen.
  • Kirurgi är en läkares sista alternativet vid behandling plantar fasciit. Även om det bara ses som en sista utväg, har kirurgi en stark framgång vid behandling av plantar fasciit.

  Smärtfri promenader är något som några av oss tar för givet. Mer aggressiv behandling alternativ.
  Smärtfri promenader är något som några av oss tar för givet. Mer aggressiv behandling alternativ.

Svara på hälen smärta snabbt genom att schemalägga en tid hos din läkare. Tidig diagnos och behandling kan avsevärt minska den tid det tar din fot att återhämta sig från plantar fasciit.