E2h

Hur man behandlar restless legs syndrome

Tycker du själv gungade och vrida på natten på grund av smärta eller obehagliga känslor i benen? Innan skylla din madrass, överväga möjligheten att du är en av minst 12 miljoner européer lider av en neurologisk sjukdom som kallas restless leg syndrome (RLS). Många experter tror att det verkliga antalet RLS drabbade är större på grund av en misstanke om att tillståndet är ofta odiagnostiserade eller tillskrivs felaktigt till en annan tillstånd.

Hur man behandlar restless legs syndrome. Hur kan jag känna igen symptomen på restless leg syndrome.
Hur man behandlar restless legs syndrome. Hur kan jag känna igen symptomen på restless leg syndrome.

 1. Hur kan jag känna igen symptomen på restless leg syndrome Patienter med restless leg syndrome beskriva sina ben känsla på olika sätt -? Brännande, krypande, rycka eller dra, bland andra. Om du upplever obehag i benen vid vila (klassiskt i sängen, men även när man sitter), och den enda tillfällig lättnad från de känslor är rörelse, så ska du boka en tid med din primärvården läkare för att få en diagnos.
 2. Varför har jag restless leg syndrome?
  • I många fall av restless leg syndrome, förefaller villkoret inte provoceras av någon bakomliggande orsak.
  • Det finns tecken som tyder på en ärftlig benägenhet för restless leg syndrome i många fall, hos patienter med en familjehistoria av RLS tenderar att uppvisa tecken på tillståndet tidigare i livet än genomsnittet drabbad av restless leg syndrome.
  • Som studier fortsätter, kan läkarna stelna i slutändan ett samband mellan restless leg syndrome och andra villkor som diabetes, perifer neuropati, järnbrist, Parkinsons sjukdom och njursvikt.
  • Vissa ämnen tros framkalla symtom på restless leg syndrome. Förutom alkohol, tobak och koffein, kan vissa mediciner också leda patienterna att uppvisa symtomatisk ben obehag. Berätta för din läkare om du tar medicin för illamående, kramper eller kall och allergi.
  • Slutligen verkar det vara en form av restless leg syndrome att ytor sent i graviditeten och lösa kort efter leverans.
 3. Hur kan jag få behandling?
  • Diagnos är det första steget mot behandling. Tyvärr är diagnosen restless leg syndrome ganska komplicerat av behovet för läkare att studera inte bara personlig sjukdomshistoria och de många beskrivningarna av patientens observerbara obehag, men också familjens historia. Om din läkare anser att förekomsten av RLS klart möjligt kommer du genomgå förmodligen några diagnostiska blod arbete för att eliminera andra möjliga förklaringar till benet obehag.

   När du besöker din läkare, vara beredd att grundligt beskriva dina symptom. Hur skulle du beskriva din obehag? Vid vilken tidpunkt på dagen, eller under vilka aktiviteter, märker du det?

  • Om du får diagnosen restless leg syndrome, kan din läkare ordinera medicin för att bekämpa obehag. Parkinsons mediciner, hjälpmedel sömn, muskelavslappnande och receptbelagda smärtstillande medel är vanligen föreskrivs att behandla patienter med restless leg syndrome. Det är möjligt att din läkare rekommenderar en kombination av läkemedel. Vissa av dessa läkemedel bär liten risk för beroende och missbruk.
  • Receptbelagda läkemedel är inte det enda sättet att bekämpa RLS.
   • Over-the-counter smärtstillande kan ge mindre obehag ner till en osynlig nivå.
   • Vissa patienter rapporterar att flytta sin nattliga period av sömn kan leda till ökad komfort.
   • Schemalägg massage och ta fina, varma bad. Båda verksamheterna slappna av musklerna i benen.
   • På tal om avkoppling, kan vi dra allt från bättre stresshantering, men det är också sant att stress förvärrar obehag av restless leg syndrome. Undersök din nivå av stress och överväga möjliga sätt att minska den.
   • Applicera varma och kalla förpackningar där benen ont.
   • Avsluta kaffe och alla andra koffeinhaltiga drycker. Detta skulle vara ett bra tillfälle att sluta röka också, och minska ditt intag av alkohol.

Restless leg syndrome tenderar att påverka medelålders och äldre oftare än barn och unga vuxna - och svårighetsgraden av symtomen verkar växa med tiden. Men du behöver inte vara av en viss ålder för att drabbas av restless leg syndrome och du behöver inte tyst acceptera sin ansträngande effekt natt efter natt. Med din läkare, ta fram en plan för att ge bistånd till benen. Besök den medföljande länken att ansluta en RLS online-support-grupp.