E2h

Hur man behandlar spruckna trumhinna

En brusten trumhinna ger en mycket allvarlig smärta

En brusten trumhinna ger en mycket allvarlig smärta. Vad värre är, det kan hindra dig från att höra riktigt som vanligt. En bristning kan hända när du petar ett objekt i örat eller när det finns tryck inuti väckts av öroninfektion. Under de tidiga tecken på sprucken trumhinna är behandlingen redan nödvändig. Detta är inte bara att befria dig från smärta utan också att spara öronen från att inte förlora sin förmåga att höra ordentligt. Kolla in dessa tips vid behandling spruckna trumhinna:

Hur man behandlar spruckna trumhinna. Rådgör med din läkare om detta öra tillstånd.
Hur man behandlar spruckna trumhinna. Rådgör med din läkare om detta öra tillstånd.

  • Rådgör med din läkare om detta öra tillstånd. Den bästa professionella att kontakta denna anledning är en ENT läkare. Detta gäller särskilt om du redan upplever svåra symtom som hör förlust, oförmåga att smaka, gångsvårigheter, och känsla av att det snurrar. Du måste genomgå vissa tester för att kontrollera tillståndet i trumhinnan och fastställa de bästa lösningarna för att behandla brott.
  • Ta antibiotika för din spruckna trumhinnan. Antibiotika hjälper behandla infektionen finns i trumhinnan eller förhindra infektion från att komma i. Men inte bara ta antibiotika. Se till att du får en ordentlig förskrivning av antibiotika från en legitimerad professionell.
  • Döda smärta med Tylenol eller Alvedon. Det senare kommer att hjälpa dig att snabbt bli av med smärtan väckts av bristning. Detta är bäst tas om du upplever mycket smärta. Tylenol är också ett bra val, men ibland arbetar långsammare än den andra. Ta detta om din kropp inte svarar bra med ibuprofen.
  • Upprätthålla torrhet i örat. Det är viktigt att du håller den infekterade örat torrt hela tiden. Du måste placera bomullstussar i örat samtidigt som ett bad för att hindra vatten från att komma i. Det finns även vissa fall att en läkare kommer att kräva dig att använda en patch hela tiden trumhinnan läker.
  • Applicera värmedyna mot örat som har brister. Värmen kommer att hjälpa dig lindra ut smärtan som orsakas av den brustna trumhinnan. Gör en värmedyna genom att sätta i lite ris i en ren strumpa. Lås strumpan upp och placera den i en mikrovågsugn. Se till att det inte är för varmt att det brinner du redan. Tryck dynan mot den yttre delen av det påverkade örat.
  • Skicka till operation om alla behandlingsmetoder misslyckas. Din läkare kommer att rekommendera operation om brott inte läker. Detta kan vanligen avgöras efter två månader som brott inte förblir läkt. Detta är den sista utvägen för läkare och patienter i behandling av detta tillstånd. Denna operation kallas tympanoplasty. Detta sker ofta om hålet i trumhinnan visas för stor. Om hålet är mindre, kan läkaren täta enkelt eller lappa den för att främja läkning.


En brusten trumhinna är ett tillstånd som måste ges stor uppmärksamhet så tidigt som möjligt. Om du kommer att ta för givet, kan du möta mer allvarliga tillstånd, det värsta är hörselnedsättning. Därför den tid du upplever symtom på brusten trumhinna, måste du ta direkt till uppmärksamheten av en professionell. Ju tidigare du sköta det, desto fler chanser du kommer att lyckas vid behandling av brott utan alltför mycket besvär.