E2h

Hur man behandlar symtomen lungcancer

Som diagnostiseras med lungcancer kan vara riktigt skrämmande

Som diagnostiseras med lungcancer kan vara riktigt skrämmande. Men det mest effektiva sättet att hantera denna sjukdom är genom medvetenhet. Du måste vara medveten om symptomen på lungcancer och några viktiga saker som du behöver vänta. Medvetenheten kommer också att hjälpa dig att få befrielse från symptomen som följer denna sjukdom. Här är lite information som du behöver veta.

Andningssvårigheter. En av de symtom du kommer att upplever är svårt att andas. Emellertid kan utlösa eller orsaken till detta symptom variera och tester kommer att krävas för att korrekt identifiera det bästa sättet att hantera det. En av testerna är pulsoximetri läsning. Detta test identifierar din totala lungfunktion, så att din läkare kommer att kunna identifiera den bästa lösningen eller medicin för dig. Nedan är några av de behandlingar som finns.

  • Medicin - Din läkare kan förskriva läkemedel som hjälper lindra din andningssvårigheter. Mängden och typen av läkemedel varierar på resultatet av ditt test, och det är bäst att diskutera dina alternativ med din läkare. När du tar dessa mediciner, se till att läsa alla instruktioner noggrant och vet den maximala dosen du kan ta dagligen.
  • Syrgasbehandling - Syrgasbehandling kan vara bekvämt för dig eftersom en syre tank kan installeras i bekvämligheten av ditt eget hem. På så sätt kan du få tillräckligt med syre när du har svårt att andas.
  • Kompletterande behandling - Denna speciella typ av behandling är tillgänglig för dig där en tränare kommer att arbeta med dig och hjälpa dig att hantera en attack genom avslappning.
  • Hantera smärta - Smärta är en av de viktigaste symptomen på lungcancer eller någon typ av cancer. För att hantera detta symptom måste du fungera bra med din onkolog. Du måste noggrant bedöma smärta som du upplever och ge korrekt information till din läkare. Tydlig kommunikation mellan dig och din onkolog kommer att vara nyckeln för att hantera smärta.
  • Användning av smärtskala - För att hjälpa dig att kommunicera väl, kan du använda en smärtskala. Denna teknik använder en skala från 1 som minst smärta upplevde, till 10 som den mest allvarliga. Bedöm din smärta och försöka bemästra smärtan skalan för att hjälpa din onkolog att bedöma den bästa medicinen eller lösningen för dig.

Viktminskning och aptitlöshet. Dessa förväntas dock måste du diskutera alla detaljer med din läkare. Var öppen med din läkare och ta upp problem och andra frågor du kan ha.

Hur man behandlar symtomen lungcancer. Andningssvårigheter.
Hur man behandlar symtomen lungcancer. Andningssvårigheter.

Trötthet och depression. Du kommer att uppleva trötthet och depression, och det är den tid där du behöver dina nära och kära mest. Tilldela tillräckligt med tid för dig att vila och koppla av. Detta kan vara det bästa sättet att hantera dessa symtom. Det är också viktigt att informera din läkare om vad du upplever att kontrollera hur det kan hanteras väl.