E2h

Hur man behandlar symtomen sinus infektion med en Neti potten

Oavsett nasal problem du har

Oavsett nasal problem du har, det säker gör du känner svag och sjuk. Vad gör det ännu värre är det obehag det innebär rätt på manifestation av dess tecken och symtom. Ett irriterande nasal problem som du vill förhindra eller bli av med är sinus infektion. Liksom alla andra nasala problem, kan det orsaka svår huvudvärk, igensatta näsgångar och även ansiktssmärta. Trots detta traditionella behandlingar, som nasal bevattning med hjälp av Neti Pot, har varit effektiva som utnyttjas av de ökända yogis. Denna praxis har anpassats under åren och fortfarande populär i dessa dagar. Om du bara hört talas om detta sinus behandling, läs vidare för att veta hur man ska behandla symtomen sinus infektion med en Neti Pot.

Hur man behandlar symtomen sinus infektion med en neti potten. Förbered de saker du behöver nämligen neti pot och saltlösning.
Hur man behandlar symtomen sinus infektion med en neti potten. Förbered de saker du behöver nämligen neti pot och saltlösning.

 • Förbered de saker du behöver nämligen Neti Pot och saltlösning. En Neti potten är en liten kruka med en pip på ena sidan, och ett handtag i den andra. Den liknar en liten tekanna och ofta består av keramik, plast, lera eller glas.
 • Gör saltlösningen i en behållare. Häll 8 dl varmt vatten i behållaren och tillsätt ¼ tesked av icke-iodized salt. Du kan ändra de mätningar enligt önskemål som passar dig. Se bara till att inte lägga för mycket salt som om du lägger den i en låda med popcorn. Även salt främst fungerar som ett hjälpmedel vid rengöring av bakterier som orsakar sinus problemet måste bara tillräcklig mängd tillsätts ska till lösningen. Notera att överdriven salt kan orsaka irritation i näsan.
 • Blanda lösningen omsorgsfullt, med användning av en omrörare, tills saltet helt löst sig. Stickande känsla i näsan kan uppstå om lösningen inte blandas väl. Denna lösning kommer att fungera som din nasal bevattning lösning. Du kan använda förberedda lösningar som kan köpas i butik.
 • Häll lösningen i Neti Pot. Se till att lösningen inte är för varmt eller för kallt. Du kan använda fingret för att testa vattnet för dess temperatur. Glöm inte att testa eller justera vattentemperaturen så att du inte kommer att manipulera den känsliga slemhinnan i näsan.
 • Flytta in i ett handfat med ansiktet fronting diskhon. Att göra behandlingen på ett handfat skulle förhindra rörigt sanering.
 • Placera Neti Pot som du försiktigt in pipen i ena näsborren.
 • Luta huvudet på en 45-graders vinkel, men med huvudet placerat något högre än hakan. Din tom näsborre måste vinklas till diskbänken.
 • Höja Neti Pot tills lösningen kommer in i näsborren där du har satt i pipen. Medan trycket känns som saltlösningen in dina näshålorna, andas bekvämt genom munnen. Lösningen kommer sedan komma ut genom den andra näsborren. Låt det flöda fritt till diskbänken.
 • Face diskhon efter några sekunder att upphöra ingången till saltlösning i näsborren. Du kan också göra samma sak om trycket verkar outhärdlig eller om du har gjort tömma Neti Pot.
 • Ta bort Neti Pot. Innan du fortsätter med den andra näsborren, blås näsan försiktigt för att ta bort guck som orsakar sinus infektion. Resterande vatten bör också utvisas ur. Håll en vävnad utanför näsan när du ger en mild slag.
 • Gör samma process för den andra näsborren. När detta är gjort kan du prova andas normalt.

Du kan vara en av dem som äger en Neti Pot men vet inte hur man använder det. Men med guiden ovan har du nu kunskaper i att använda Neti Pot, särskilt vid behandling av symptom bihåleinflammation därmed gör denna enkla tekanna-liknande sak till en kraftfull sinus reliever.