E2h

Hur man behandlar urinvägsinfektioner

Normalt är urinen som kommer ut ur kroppen redan steril

Normalt är urinen som kommer ut ur kroppen redan steril. Det är fritt från allt som kan orsaka infektioner som svampar, virus och bakterier. Urinvägsinfektion (UTI) inträffar när en liten mängd av någon av dessa organismer kunde hålla fast vid urinröret öppning. De börjar att föröka sig och snart kommer att orsaka infektion. För patienter kan smitta översättas till mer frekvent urinering, obehag runt urinblåsan och urinröret när man kissar, molnigt och rödaktig urin, och allmän negativ känsla.

Hur man behandlar urinvägsinfektioner. Konsultera en läkare.
Hur man behandlar urinvägsinfektioner. Konsultera en läkare.

När inte behandlas, kan UVI orsaka ytterligare infektion till andra delar av kroppen, inklusive revben och njurar. I detta fall kommer kräkning, illamående, och ryggsmärtor upplevas. Låt inte det hända genom att följa tips om behandling av UVI nedan:

  • Konsultera en läkare. Merparten av urinvägsinfektioner symtom är också tecken på andra sjukdomar. Det är viktigt att rådgöra med din läkare för att säkerställa att orsaken till dessa symtom är UVI och inte något annat. Läkaren kommer att kräva en urinanalys för att bestämma mängden av bakterier i urinen. Men för detta test vara korrekt, bör underlivet tvättas och provet bör vara midstream urin. Du kan få mitt under processen urin genom att urinera lite och sedan få ett prov från den kvarvarande urin. Den första ånga av urin kan ha någon sorts mikroorganismer, som kan bestämmas som skadliga bakterier. Detta är vanligtvis normalt så läkarna rekommenderar att få midstream urin.
  • Ta antibakteriella läkemedel. Eventuella antibakteriella läkemedel för UVI kan användas för behandling. Men det är fortfarande ett säkrare sätt om läkare konsulterades. Det finns många läkemedel ute men endast ett fåtal är kompatibla för patienten. Läkaren kommer normalt rekommendera ampicillin, nitrofurantoin, amoxicillin och trimetoprim för okomplicerade urinvägsinfektioner. Mer komplicerade fall kommer att behöva mer potenta läkemedel som trovafloxin, ciprofloxacin, norfloxacin och ofloxacin. Tar något av dessa läkemedel kommer redan behandla infektionen inom två dagar. Dock kommer läkare rekommenderar kontinuerlig ta av läkemedlet för en vecka eller två för att säkerställa att infektionen verkligen är borta.
  • Ta en smärtstillande. För fall av svår smärta, kommer läkarna ofta ordinera en smärta-reliever samt ta antibakteriella läkemedel. Även helt säker, fortfarande konsultera en läkare innan du bestämmer dig för att ta en smärta-reliever läkemedel. Några av dessa läkemedel kan ha negativ effekt med anti-bakteriella läkemedel. Dessutom följer läkarens rekommenderade dosen när du tar denna eller till och med andra droger.
  • Använd varm kompress för att lindra smärta. Vissa urinvägsinfektioner orsakar intensiv smärta i blåsan. Känn lättad genom att varm kompress på området. Du kan lägga till varmt vatten i en glasflaska och lägga den på området. Lämna det i några minuter och sedan ta bort det. Sätt den igen på området tills du känner lättad.
  • Undvik saker som måste undvikas. Dricka alkohol, kommer kaffe, te och läsk råna bara kroppen med vatten. Kryddstark mat kan vara irriterande för blåsan också. Cigarettrökning har negativa bieffekter på infektion samt medicinering. Sluta röka cigarett åtminstone när du är under medicinering.


Se läkaren efter den förskrivna läkemedel för att kontrollera om du fortfarande har UVI. Gone symptom kan vara tecken på, men dessa är inte tillförlitliga. Urinanalys måste göras för att säkerställa att det inte finns några spår av bakterier, virus eller svamp i urinen längre. Endast genom detta att patienten kan vara säker på att hans UVI har behandlats.