E2h

Hur man bemästrar konsten av meditation

Följ dessa steg för att lindra din stress

Vad tänker du på när du hör ordet meditation? Många säger att de tänker på buddhistiska munkar knä under långa perioder, skinny människor vrida sina kroppar i konstiga yogaställningar, starka dofter rökelse och oigenkännliga ljud och något som bara de religiösa eller new age typ person gör. Men detta är inte nödvändigtvis sant. Vem som helst kan lära sig att meditera. Det kan göras var som helst och när som helst utan någon speciell förberedelse. Du behöver inte vara på toppen av ett berg i ett främmande land.

Människor mediterar av olika skäl. Någon i ett ministerium ställning kan meditera som ett sätt att komma i kontakt med sin Gud. Andra meditera för hälsa eller skäl avkoppling och meditation är ofta införlivas med yoga. För vissa människor, är meditation en del av deras dagliga rutin - ett sätt att frigöra negativa känslor, lugna sina känslor och lindra deras stress. Livet idag förefaller mer hektiskt, upptagen och stressande än någon annan tid före. Det verkar alla behöver något att göra sitt liv bättre. Meditation kan förbättra ditt liv om du följer dessa enkla steg.

Hur man bemästrar konsten av meditation. Öva och vara konsekvent.
Hur man bemästrar konsten av meditation. Öva och vara konsekvent.

  1. Öva och vara konsekvent. Meditation kommer inte naturligt för de flesta. Det är svårt för oss att sitta stilla, vara tyst och sluta tänka. Experter rekommenderar att du börjar bara några minuter om dagen och sedan bygga upp till längre perioder när du blir mer bekväm. Det är inte något du behärskar genom att försöka bara en gång eller två gånger. Ju mer du övar, desto lättare blir det.
  2. Välj rätt plats. Det viktigaste att välja en plats att meditera är det måste vara tyst och fri från distraktioner. Du behöver inte vara i en religiös miljö, men vissa människor ställer upp altaren hemma. Men om du inte har utrymme för det, det är OK. Jag har mediterat i en garderob innan. Experterna rekommenderar att du använder samma plats varje dag. Detta hjälper dig att skapa ett mönster. Ibland våra jobb och liv tillåter inte detta. Den plats du väljer att meditera är inte lika viktigt som själva mediterar.
  3. Vara bekväm. Många människor kan inte sitta på knä för ännu ett par minuter. Bara att få på golvet är svårt för vissa. Sitter på en kudde kan hjälpa eller så kan du meditera i en stol om det är bättre för dig. Poängen är att du inte behöver vara i en viss position. Du måste bara vara avslappnad och bekväm. Detta inkluderar temperatur. Om du är för varmt eller för kallt, det är vad du kommer att tänka på.
  4. Lugna dig genom att fokusera på din andning. Detta är det svåraste steget för de flesta. Försök att andas djupt och långsamt. När du andas ut, bör du försöka frigöra negativa känslor och allt du är orolig. Undvik bo inte på dessa. Nu är inte tid att räkna ut en plan eller besluta hur man kan lösa dina problem. När andas in, försök att fylla ditt sinne med positiva tankar och energi.
  5. Träna dina tankar. Om du inte lära dig att stänga allt annat ute, meditationen förmodligen inte kommer att vara lika bra för dig. Du måste bestämma att du inte kommer att tillåta dig att göra andra saker i ditt sinne eller förlora kontrollen över dina tankar. När du hittar ditt sinne vandra, erkänna detta, och sedan omedelbart fokusera dina tankar på din andning igen. Ibland frågar vad de bör tänka på när man mediterar. Egentligen bör du försöka att inte tänka på någonting. Men detta är verkligen svårt för de flesta. Det blir lättare med regelbunden träning.
  6. Experimentera med olika sätt att meditera. Om du gör en sökning på nätet eller läsa om mediterar får du lära dig att det finns många saker du kan göra. Olika metoder fungerar bättre för olika människor. Det enda sättet att upptäcka vilken metod som fungerar bäst för dig är att experimentera.
  7. Välj ett objekt att meditera på. Vissa människor bränner ljus eller rökelse. Fokusera på lågan ger dig något annat att tänka på. Värmen och lukten kan hjälpa dig att slappna av. Mediterar vid en fontän fungerar bra. Vatten är känd för att ha läkande egenskaper och ljudet kan vara mycket lugnande. Du kan försöka att fokusera på ett ställe på väggen eller tittar rakt in i en spegel. Du försöker att vara stilla och fokusera, inte titta runt i rummet. Vissa människor blundar och inte ser på något.
  8. Upprepa böner eller meditationer. Vissa människor säger en bön eller har hängivenhet innan de mediterar. Andra införliva allt i ett. Du måste ta reda på vad som är bäst för dig. Det finns många böcker som ger avläsningar för att förbereda dig för meditation, vanligtvis dessa är baserade på en viss situation eller behov. Vissa människor säger samma bön eller sjunga om och om igen. Andra håller pärlor eller religiösa symboler. Använda de gör att du känner lugn, avslappnad och håller dig från att vandra.
  9. Meditera utanför. Om du kan hitta en lämplig plats utanför, ger detta ofta en naturlig miljö som befrämjar avkoppling. Synintryck, ljud och dofter är riklig. Många människor känner närmare Gud när utanför. Mediterar vid en soluppgång eller solnedgång kan vara en otrolig upplevelse. Samma regler gäller. Du måste vara bekväm, kontrollera din andning, och släppa din negativa energi.

Studier har visat att meditation inte lindra din stress och förbättrar din hälsa. Det är svårt att vara upprörd eller arg när du är lugn, fokuserad och andas djupt. Du kan även använda en del av dessa tekniker när du är på jobbet, reser hemifrån eller var du känner behovet av att vara lugn. Detta kan göras i toaletter eller ens i trånga platser. Stopp, lugna ner, ta några djupa andetag och centrum dina tankar. Med bara en minut att göra detta under en stressig situation kan vara till nytta.

 

Följ dessa steg för att lindra din stress. Lugna dig genom att fokusera på din andning.
Följ dessa steg för att lindra din stress. Lugna dig genom att fokusera på din andning.